Menu
Marte Olsbu Røiseland fikk blomster etter fellesstarten i Holmenkollen. Foto: Javad Parsa / NTB

Olsbu Røiseland på pallen i karrierens siste renn: – Fortjener alt oppmerksomhet

Skiskytter Marte Olsbu Røiseland (32) gikk inn til 2.-plass da hun avsluttet en suksessrik karriere på søndagens fellesstart i verdenscupen i Holmenkollen.

Av NTB | 19.03.2023 16:04:21

Sport: Den profilerte og meritterte skiskytteren er den mestvinnende norske kvinnelige skiskytteren gjennom tidene, og i VM i 2020 tok hun medaljer i samtlige øvelser, sju i tallet. Det ble fem gull og to bronse.

Under årets VM ble det to gull i stafett og en individuell bronse.

Totalt har hun vunnet 13 gull og fire bronse i VM-sammenheng. Hun har også tre gull, to sølv og to bronse fra OL.

Røiseland tok i alt 17 enkeltseirer i verdenscupen (38 totalt). Etter søndagens fellesstart på hjemmebane i Holmenkollen var det slutt for 32-åringen.

Der ble det ingen seier på enden av en svært suksessrik karriere, men hun var nærmest vinner Hanna Öberg. Med én bom fikk Røiseland en sterk avslutning på hjemmebane.

– Hun fortjener alt oppmerksomhet hun kan få. Det er stort og ikke minst det løpet hun setter sammen på en slik dag. Det er ikke ord til å beskrive, sa skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen på TV 2s sending.

Også Tiril Eckhoff la opp denne sesongen. Hun gikk ikke noen renn, men ble takket av sammen med Røiseland i Holmenkollen.

Det norske støtteapparatet stilte med T-skjorter med bilde av Røiseland og Eckhoff med påskriften «dronningene våre».

To plasser foran var Karoline Knotten. Hun holdt seg til tre bomskudd.

Anaïs Chevalier-Bouchet, som også avsluttet karrieren søndag, ble nummer tre.

Hun takket de oppmøtte på langsiden før hun passerte målstreken. En synlig beveget Røiseland fikk en god klem av Öberg i mål.

Ingrid Landmark Tandrevold tok sølv på fellesstarten i VM i Oberhof i februar. Søndag ble det tøffere for Fossum-jenta som ikke greide å hevde seg helt i toppen. Hun ble nummer 19 med seks bom.

(©NTB)

Flere nyheter: