Menu
KrF med nestleder Ida Lindtveit Røse (til venstre), leder Olaug Bollestad og nestleder Dag Inge Ulstein. Torsdag startet de valgkampen i forbindelse med høstens valg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Olaug Bollestad: Besvimte i dusjen etter mannens hjerneblødning

I juli fikk KrF-leder Olaug Bollestads mann hjerneblødning. Etter et par uker som pårørende sa det stopp også for henne. Men nå er hun klar for valgkamp.

Av NTB | 10.08.2023 13:24:32

Fritid: – Jeg besvimte i dusjen med beina ut gjennom glassdøra, sa Olaug Bollestad til pressen under KrFs valgkampstart torsdag.

– Det var blodtrykksfall, sykebilen kom og hentet meg. De forsto fort hva det var, og jeg fikk dra hjem etter noen timer, sier hun.

Besvimelsen skjedde to uker etter at hennes mann, Jan Frode Bollestad, hadde fått hjerneblødning. Intensivsykepleieren Olaug Bollestad innså at mannen trolig var alvorlig syk og fikk tilkalt ambulanse. Trygt framme på sykehuset og i dagene som kom, fikk partilederen ny og nyttig innsikt i hvilken rolle det å være pårørende til en alvorlig syk er.

Bollestad sier at hun innså hvor viktige pårørende er. Hennes forståelse og respekt for dem som i årevis stiller opp for nære som er syke.

– Vi har en jobb å gjøre for dem. Jeg fikk oppleve å ha unger å lene meg på, kolleger å lene meg på. Men de som ikke har det, blir små i det store systemet, sier hun.

– Dette er noe som skjer med veldig mange andre enn meg. Jeg har fått tusenvis av historier fra andre fordi jeg har valgt å være åpen, sier Bollestad.

Hun er opptatt av å dele med omverdenen hva som skjedde med både ektemannen og seg selv, men uten å være for privat. Bollestad og ektemannen har ikke blitt borte fra Instagram, der de har 131.000 følgere.

Ulstein angrep torsdag regjeringens økonomiske politikk: At formuesbeskatningen lammer lokale næringsdrivende og at økte priser og renteutgifter nå rammer barnefamilier med full tyngde.

– Det haster å få en ny politikk. Og det er et lokalvalg, jeg vet det, men at KrF og de verdiene og den politikken får mer gjennomslag også lokalt vil ha en enormt mye å si for å legge press på det å vise hva en kan få gjort lokalt, sier Ulstein.

Omregnet til en landsdekkende oppslutning gir disse målingene KrF en tilslutning på 4,3 prosent, mot 4 prosent ved valget i 2019.

– Vi har et mye mer samlet KrF, og jeg opplever at folk er med og bygger opp om det prosjektet som vi har laget. Så dette er begynnelsen på noe som skal bli større, sier Bollestad til NTB.

Bollestad var sykmeldt fram til 4. august. Torsdag var KrF-lederen tilbake, og med kake markerte hun starten på partiets valgkamp i forbindelse med høstens kommune- og fylkestingsvalg. Hun tenker det er viktig å dele historiene om de dramatiske hendelsene med kolleger og velgere.

Partilederen sier hun fortsatt må prioritere tid til familien og hun går inn i valgkampen tungt flankert av sine to nestledere Dag Inge Ulstein og Ida Lindtveit Røse, som nå er enda mer synlige bærere av KrFs politiske budskap før valget 11. september.

KrF har klatret jevnt og trutt oppover på målingene de siste månedene. Torsdag viste en partimåling gjort av Opinion på vegne av Altinget og ABC Nyheter at partiet får en oppslutning på 4,8 prosent. Dette føyer seg inn blant tilsvarende resultater på sju lokale målinger, gjengitt av Poll of polls.

Flere nyheter: