Menu
IOC-president Thomas Bach (i midten) og OL-sjef Tony Estanguet (t.h.). Foto: Michel Euler / AP / NTB

OL-arrangørene i Paris ønsker russiske og belarusiske utøvere velkommen: – Respekterer beslutningen

Sjefen for arrangørkomiteen i Paris-OL sier at russiske og belarusiske utøvere vil bli behandlet på lik linje som alle andre under lekene til sommeren.

Av NTB | 12.12.2023 18:09:49

Sport: Etter en lang og tøff debatt, bestemte nylig Den internasjonale olympiske komité (IOC) at russiske og belarusiske utøvere får delta i OL og Paralympics neste sommer under nøytralt flagg.

– Vi i arrangørkomiteen ønsker denne beslutningen velkommen og respekterer den, sier komitésjefen Tony Estanguet til Reuters.

Russiske og belarusiske utøvere får bare konkurrere i individuelle idretter. Ingen fra Russlands eller Belarus’ regjering blir invitert og får heller ikke akkreditering.

– Vi vil ønske disse utøverne velkommen til å delta under reglene som er satt. Delegasjonene kommer til å være små, men de vil bli behandlet likt som alle andre, sier Estanguet.

Russland og Belarus har vært utestengt fra internasjonal idrett siden invasjonen i Ukraina i fjor. Den russiske regjeringen har helt siden det lagt mye press på IOC for at utøverne likevel skal få delta.

Utøvere som aktivt støtter krigen i Ukraina vil ikke få innpass i OL.

(©NTB)

Flere nyheter: