Menu
Den økonomiske veksten i Indonesia holder seg stabil i første kvartal til tross for ventede nedgangstider. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB

Økonomien i Indonesia går bedre enn ventet

Den økonomiske veksten i Indonesia fortsetter som før tross analytikeres spådommer om nedgangstider.

Av NTB | 05.05.2023 09:34:10

Økonomi og næringsliv: Indonesia, som er Sørøst-Asias største økonomi, hadde en økonomisk vekst på 5,03 prosent i første kvartal, ifølge tall fra Indonesias statistikkbyrå fredag. Det er en moderat økning fra fjerde kvartal i fjor, da veksten endte på 5,01 prosent.

Analytikere hadde spådd nedgangstider som følge av svake eksporttall og høye renter, men eksport av metall og mineraler, husholdningenes forbruk og økende turisme sikret fortsatt vekst i begynnelsen av 2023.

Den indonesiske økonomien hentet seg inn igjen etter pandemien i fjor da den rapporterte den høyeste økonomiske veksten siden 2013, noe som var drevet av skyhøye eksportpriser og opphevelsen av reiserestriksjoner forbundet med korona.

Det er imidlertid ventet at veksten vil stagnere de kommende månedene. Ifølge økonom Gareth Leather i Capital Economics ventes det at Indonesias årlige vekst vil falle fra 5,3 prosent i 2022 til 4,8 prosent i år.

(©NTB)

Flere nyheter: