Stavanger Oilers tok seg til NM-finale da de slo Sparta fredag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Oilers til NM-finale etter fire strake seirer over Sparta

Stavanger Oilers vant 5-4 i fjerde kamp av NM-semifinalen borte mot Sparta Sarpsborg fredag. Dermed er de klare for en ny NM-finale.

Av NTB | 24.03.2023 21:34:03

Sport: Årets grunnserievinner og fjorårets norgesmester Oilers har tatt seg oppskriftsmessig til NM-finalen. I kvartfinalen mot Lillehammer ble det også 4-0 i kamper.

Likevel fikk Oilers det tøft med å slå et seigt Sparta-lag fredag. Stavanger-laget ledet både 2-0 og 4-2, men måtte se Sparta hente inn tomålsledelsen ved begge anledninger.

Med to minutter igjen av kampen så det ut til at oppgjøret skulle avgjøres i sudden death, men en sen scoring fra Dan Kissel ordnet seier og nok en NM-finaleplass for Oilers.

Ti minutter senere banket Patrick Ulriksen pucken opp i nettaket og doblet ledelsen for Stavanger-laget. Scoringen kom etter en hurtig overgang fra gjestene.

Dermed trengte Sparta sårt en scoring for å fortsatt henge med i kampen om en plass i finalen. Den fikk de to minutter inn i midtperioden da Emil Lundberg plukket opp en løs puck foran Oilers-målet og vippet inn reduseringen. Tolv minutter senere ordnet Jakobsson lik stilling i kampen etter tålmodig og godt spill fra hjemmelaget.

Bare minutter inn i den tredje perioden satte Karlsen inn sitt andre for kvelden og gjenopprettet tomålsledelsen til Oilers, før Magnus Nilsen reduserte like etter.

Sparta presset på og med drøye tre minutter igjen av kampen utlignet Marcus Fagerudd på et langskudd. Men nok en gang forble det ikke jevn stilling lenge, da Kissel ble matchvinner med 5-4 bare halvminuttet senere.

I den andre semifinalen møter Storhamar Vålerenga. Der står det 2-1 til Hamar-laget før lørdagens fjerde kamp i best av sju-serien.

Sparta-trener Sjur Robert Nilsens menn var nødt til å vinne fredagens oppgjør, men fikk verst tenkelige start da Kristian Jakobsson fikk fire minutters utvisning tidlig i første periode. Overtallet utnyttet Christoffer Karlsen da han satte inn kampens første scoring før fem minutter spilt.

Med to mål på rad virket det som om Sparta kunne spille seg opp i ledelsen også, men isteden var det Oilers som nok en gang tok ledelsen i kampen. Andreas Klavestad hamret til fra langt hold og via en styring fra Kissel endte pucken i Sparta-målet.