Tommy Kristiansen (til v.) og Stavanger Oilers herjet med Lillehammer tirsdag. Foto: Annika Byrde / NTB

Oilers slo Lillehammer med 13 mål – Vålerenga økte ledelsen mot Frisk

Stavanger Oilers er på vei mot semifinale i ishockey-NM med 13-0-seier over Lillehammer. Vålerenga gikk også opp i 3-0 over Frisk Asker med 6-2-seier.

Av NTB | 07.03.2023 21:35:32

Sport: Tommy Kristiansen scoret hattrick og leverte to målgivende pasninger da Oilers tok en knusende seier på hjemmebane tirsdag. Dermed må Lillehammer slå tilbake på hjemmebane torsdag for å forlenge sesongen, men de skal få det svært tøft. Oilers hadde full kontroll og ledet 10-0 allerede etter to perioder.

Vålerenga nærmer seg også semifinale med 6-2-seier over Frisk etter å ha ligget under to ganger. Fredrik Bjørndal sendte Frisk i ledelsen før Tommi Taimi utlignet. Mot slutten av andre periode fikk Vålerengas Tobias Lindström matchstraff etter en kollisjon med Frisk-keeper Nicklas Dahlberg.

Bobby MacIntyre sendte Frisk opp i 2-1 foran siste periode. Rasmus Ahlholm utlignet tidlig, før Filip Lalande sendte VIF i ledelsen. Deretter rykket VIF fra og vant til slutt klart.

Fjorårets NM-finalist Storhamar slo Manglerud for tredje gang på rad med 5-0-seier på hjemmebane.

Oppgjøret mellom Sparta Sarpsborg og erkerival Stjernen kan også bli avgjort torsdag. Tirsdag sikret Sparta 3-0-ledelse da de vant 5-1 på hjemmebane. Sebastian Selin scoret to for Sparta.

Dermed står det 3-0 i alle kvartfinaleseriene, etter at hjemmelagene vant sammenlagt 29-3 tirsdag. Torsdag har alle bortelagene matchball.

Etter seieren i grunnspillet var det Oilers som fikk velge motstander i kvartfinalen først, og det ble Lillehammer. Sistnevnte har mistet mange stjernespillere denne sesongen som følge av økonomisk krise, og de har vært langt unna Oilers i de tre første kampene.

Oilers ledet 5-0 allerede etter første periode ved hjelp av en måldobbel fra Kristiansen, samt nettkjenninger fra Martin Lefebvre, Greg Mauldin og Christoffer Karlsen, og etter to perioder ledet de med ti mål.

Etter Lindströms matchstraff måtte VIF spille fem minutter i undertall. Da Andreas Martinsen ble utvist noen minutter etterpå, fikk Frisk overtall med fem mot tre. Det dro gjestene nytte av da MacIntyre satte inn en retur like foran mål.

Tidlig i tredje periode utlignet Ahlholm med et skudd fra langt hold, og bare minutter senere var kampen snudd da Lalande kriget inn sin egen retur foran mål. I etterkant fortsatte Vålerenga å presse, og åtte minutter inn i perioden sendte Pontus Finstad dem opp i 4-2 med et upresset skudd Dahlberg kanskje burde ha tatt.

Jørgen Karterud tegnet seg også på scoringslisten med to mål.

For Storhamar sikret Peter Quenneville og Anton Karlsson seieren med to mål hver. Også David Booth scoret.

Oilers er regjerende norgesmester etter fjorårets 4-0-seier over Storhamar i finaleserien. Stavanger-laget tapte bare tre kamper hele sluttspillet, der alle kom i semifinalen mot Sparta.

I Oslo tok Frisk ledelsen da Bjørndal styrte inn et skudd fra Hampus Gustafsson i overtall i første periode. Med fem minutter igjen utlignet Taimi da han banket pucken i mål, også det i overtallsspill.