Stavanger Oilers økte ledelsen i eliteserien i ishockey. Foto: Annika Byrde / NTB

Oilers overlegne mot Sparta – Storhamar klatret til 2.-plass

Serieleder Stavanger Oilers vant 5-2 mot nærmeste rival Sparta i eliteserien ishockey for menn lørdag. Med 6-2 i mjøsderbyet klatret Storhamar til 2.-plass.

Av NTB | 28.01.2023 21:05:03

Sport: Frisk Asker tapte sin fjerde kamp på rad og tapte ytterligere terreng til teten, mens Manglerud Star strammet grepet om den siste sluttspillplassen.

Det ble aldri spennende da Oilers gjestet Sparta i Sarpsborg. Laget tok ledelsen bare 17 sekunder inn i kampen ved Nick Dineen. Gjestene fortsatte å trykke på og scoret hele tre mål til i første periode.

Kort tid ut i 2. periode økte Martin Lefebvre ledelsen nok en gang, før Parker Bowles og Sondre Andreas Ahlsen satte inn to reduseringer for hjemmelaget.

Noen sluttspurt kom aldri fra Sparta, som dermed tapte poeng i tetstriden i eliteserien. Resultatet betyr at Oilers overnatter med åtte poengs luke på tabelltopp.

I løpet av 2.48 minutter scoret Storhamar tre mål og gikk opp til 4-1. Peter Quenneville sto for to av dem, og assisterte på ett. Før kampen var over hadde Jacob Noer notert seg for hattrick.

I en annen kamp lørdag trengte Frisk Asker poeng for å henge med i tetstriden. I stedet røk laget på sitt fjerde strake tap med 2-5 mot Manglerud Star, som er åtte poeng foran Ringerike på 9.-plass.

Det var ni et par timer, men Storhamars 6-2-seier over Lillehammer førte laget forbi Sparta og Vålerenga til 2.-plass. Mjøsderbyet var lenge jevnt og målfattig, og etter to perioder sto det 1-1. Så kom et målrush for hjemmelaget.

Sparta og Vålerenga er ett poeng bak Storhamar. Sistnevnte kan innta 2.-plassen med seier i søndagens kamp mot Stjernen.