Isaac Kiese Thelin og Malmö gikk videre i mesterligakvalifiseringen mot PAOK. Her fra første kamp i Sverige. I bakgrunnen Erik Botheim, en av fire nordmenn som var involvert i tirsdagens drama. Foto: Anders Bjuro, TT via AP / NTB

Også Malmö og Midtjylland videre i CL-kvalifiseringen – med norske spillere

Bodø/Glimt er ikke eneste nordiske klubb som skal spille om mesterligaplass. Malmö og Midtjylland er også klare for siste kvalifiseringsrunde.

Av NTB | 13.08.2024 22:45:25

Sport: Med fire norske spillere tok Malmö seg videre etter et vilt drama i bortekampen mot greske PAOK. Etter 2-2 i hjemmekampen var laget sekunder fra å ryke ut, men i sjette overtidsminutt av bortekampen satte Nils Zätterström inn 3-3.

Ni minutter ut i forlengningen scoret lagkaptein Anders Christiansen det avgjørende 4-3-målet som ga 6-5 sammenlagt.

Sebastian Nanasi scoret Malmös to første mål i tirsdagens kamp. Malmö møter Sparta Praha i avgjørende runde.

Erik Botheim og Lasse Berg Johnsen spilte fra start for Malmö, mens Colin Rösler og Oliver Berg ble byttet inn i ekstraomgangene.

For Midtjylland spilte Kristoffer Askildsen fra start, men han ble tatt av banen etter en halv time i et taktisk bytte etter at den danske klubben havnet under. Ola Brynhildsen ble byttet inn 20 minutter før full tid.

Kristoffer Zachariassen startet for Ferencváros.

Sahraoui ble byttet inn i ekstraomgangene.

Lille gikk videre selv om laget i hjemmekampen forrige uke var forvist fra sin egen stadion på grunn av OL-turneringen i håndball.

Midtjylland forsvarte 2-0-ledelsen fra hjemmekampen med 1-1 mot Ferencváros i Budapest og møter slovakiske Slovan Bratislava i avgjørende kvalifiseringsrunde.

Ellers var Osame Sahraoui med på å hale i land avansement for franske Lille i en dramatisk kamp mot Fenerbahçe i Istanbul. Et selvmål av Bafodé Diakité på overtid nektet Lille sammenlagtseier, men i ekstraomgangene avgjorde Jonathan David i det 118. minutt på et VAR-straffespark som ble dømt for hands.