Menu
Foreldrene til 13 år gamle Ema Kobiljski, som ble drept av en jevngammel klassekamerat i en skoleskyting i Beograd denne uka, følger kisten under begravelsen. Foto: Armin Durgut / AP / NTB

Ofre for masseskytingene i Serbia begravet

Noen av de 17 ofrene for de to masseskytingene som fant sted i Serbia på bare to dager denne uka, ble begravet lørdag.

Av NTB | 06.05.2023 16:04:14

Kriminalitet og rettsvesen: I tillegg til de 17 døde ble 21 personer såret, mange av dem barn, i skytingen på en skole i Beograd onsdag og på bygda sør for Beograd torsdag.

Serbiske medier melder at fire av barna som ble drept i Beograd, samt den drepte sikkerhetsvakten, ble begravet lørdag ettermiddag. 50 kilometer sør for Beograd begraves fem unge menn i en fellesseremoni i landsbyen Malo Orasje.

Selv om det er flust med våpen i Serbia og det øvrige tidligere Jugoslavia etter krigene på 90-tallet, har en skoleskyting som denne ukas tragedie aldri skjedd før. Sist det var en større skyteepisode i landet, var da en veteran drepte 13 mennesker i 2013.

Gjerningsmannen onsdag var en 13 år gammel elev på skolen som brukte farens lovlige våpen til å drepe sju jenter og en gutt i klassen sin, samt skolens vekter.

Dagen etter skjøt en 20 år gammel mann vilt rundt seg i to landsbyer og tok livet av åtte mennesker.

Mens myndighetene lover en innsats for å fjerne våpen fra landet og styrker sikkerheten på skolene, tente flere tusen mennesker lys ved skolen i Beograd.

(©NTB)

Flere nyheter: