Menu
Sandefjords Mohamed Ofkir signerer for Vålerenga. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB.

Ofkir signerte fireårsavtale med Vålerenga

Spissen Mohamed Ofkir (26) forlater Sandefjord for å vende tilbake til gamleklubben Vålerenga.

Av NTB | 25.01.2023 10:45:00

Sport: Klubbene bekrefter overgangen på sine nettsider onsdag.

– Det føles skikkelig godt å være hjemme igjen. Det er ti år siden jeg var her sist, og mye har skjedd siden den gang. Jeg har lært mye på veien og gleder meg stort til å være en del av Vålerenga, sier Ofkir.

Han ble norgesmester med Vålerengas G16-lag i 2012. Drøye ti år senere er Oslo-gutten tilbake i kongeblått etter å ha signert en fireårsavtale.

– Ofkir har gått en brokete vei, men nå er han i sin beste alder og referansene vi har på ham er svært gode. Han er veldig profesjonell, har tilhørighet til Oslo og klubben, og hans målfarlige egenskaper er noe vi mangler i laget fra før. Med Ofkir inn får vi i tillegg styrket konkurransen fremover i banen, og det er viktig, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Sandefjord skriver på sine nettsider at Ofkir er klubbens klart største salg noen gang.

– Vi visste vel alle at han trolig ville forsvinne fra klubben etter innsatsen i fjor. Og slik ble det. Vi kan – uten å nevne eksakte summer – fastslå at «Moa» klart blir klubbens største salg. Så langt, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen.

Vålerenga skal ifølge TV 2 betale fem millioner kroner til Sandefjord, fordelt på to avdrag, for Ofkir. Avtalen skal også inneholde prestasjonsrelaterte bonuser verdt under én million kroner om kriteriene for avtalen følges opp.

Ofkir hadde i fjorårets sesong tolv mål på 29 kamper og åtte målgivende for Sandefjord. 26-åringen bidro til at Sandefjord kunne berge plassen i Eliteserien etter sammenlagtseier mot Kongsvinger i eliteserie-kvaliken.

Han har tidligere også spilt for Lillestrøm og Sarpsborg 08 i norsk toppdivisjon og Lokeren i Belgia.

(©NTB)