Menu
Marco Odermatt er bekymret for hvordan rennkalenderen vil se ut alle de avlyste rennene. Foto: Lise Åserud / NTB

Odermatt bekymret for løpernes sikkerhet: – Motsier seg selv

Etter at seks av alpinherrenes sju planlagte verdenscuprenn har blitt avlyst denne sesongen, er Marco Odermatt bekymret for hvordan rennkalenderen vil se ut.

Av NTB | 06.12.2023 16:49:42

Sport: Fem fartsrenn i Zermatt og Beaver Creek måtte avlyses grunnet mye snø og dårlig vær, mens sesongåpningen i Sölden ble avlyst etter første omgang grunnet mye vind.

Dermed er slalåmrennet i Gurgl det eneste herrerennet i verdenscupen som har blitt gjennomført så langt denne sesongen.

I et forsøk på å få arrangert så mange renn som mulig har det ene Zermatt-rennet har blitt flyttet til Val Gardena, i tillegg til at Sölden-storslalåmen blir flyttet til Aspen. De resterende fire fartsrennene er det imidlertid usikkert hva vil skje med.

Ifølge Kronen Zeitung regnes Wengen og Kvitfjell som potensielle arrangører for de avlyste rennene. Regjerende verdenscupvinner Marco Odermatt håper på sin side at de ikke blir gjenopptatt.

– Jeg forstår alle som ønsker å ta igjen renn, men det må også gi mening. Det blir fem løp på fem dager i Val Gardena og Alta Badia, med to treningsøkter på forhånd. Og så er det arbeidsgrupper i FIS (Det internasjonale skiforbundet) som jobber med skadeforebygging, som motsier seg selv, sa sveitseren til Tages Anzeiger, gjengitt av Kronen Zeitung.

Renndirektør i FIS, Markus Waldner, er enig med Odermatt og er klar på at rennene ikke må settes tilfeldig inn i kalenderen, noe han mener at i så fall vil være farlig for utøverne.

(©NTB)

Flere nyheter: