James Tarkowski scoret på hjørnespark for Everton. Foto: Jon Super / AP / NTB

Ødegaards Arsenal tapte overraskende mot nedrykkstruede Everton: – Det er ingen dans på roser

Martin Ødegaard tapte hodeduellen mot James Tarkowski da Sean Dyche fikk en drømmestart som Everton-manager lørdag. Serieleder Arsenal ble nedkjempet med 1-0.

Av NTB | 04.02.2023 16:15:38

Sport: Tarkowski ble matchvinner på hjørnespark etter 60 minutters spill. Midtstopperen knuste Ødegaard i duellen inne i feltet.

Etter åtte strake poengtap i ligaen tok dermed nedrykkstruede Everton en etterlengtet og viktig seier i bunnkampen.

Arsenal lå fem poeng foran Manchester City med en kamp mindre spilt foran lørdagens møte. Dermed kunne de øke forspranget ytterligere mot Everton.

– Det er ingen dans på roser. Det kommer til å bli vanskelig. Vi må grave dypt og spille mye bedre enn vi gjorde i dag, sa Arsenal-manager Mikel Arteta om tittelkampen i et intervju med BT Sport ifølge BBC.

Både Dominic Calvert-Lewin og Abdoulaye Doucouré hadde gode muligheter til å score før pause, og Arsenal var heldige som ikke lå under.

Den tidligere Burnley-spilleren Tarkowski fikk til slutt hull på byllen i gjenforeningen med hans gamle sjef, Dyche.

Det nærmeste London-klubben kom scoring var et volleyskudd mot lengste hjørnet fra Bukayo Saka. En utspilt Jordan Pickford fikk hjelp av forsvarer Conor Coady som ryddet unna på strek.

– Vi hadde mye ball, men vi hadde problemer med kvaliteten på siste tredjedelen. Vi skapte en del sjanser, men da vi slapp inn målet så bremset de opp spillet og vi begynte å slite mer, sa Arteta etter kampen.

Arsenal møter Brentford i neste runde, mens Everton gjester byrival Liverpool.

Fansen var utstyrt med bannere med ulike budskap rettet mot styret i klubben.

– Det har vært tøft for oss, fansen og for alle ansatte i klubben. Forhåpentligvis er dette vendepunktet for klubben, det er mye talent her, sa Tarkowski ifølge BBC.

I overgangsvinduet i januar var Everton det eneste laget i Premier League som ikke kjøpte spillere, til tross for en stadig kamp om å holde seg på øverste nivå.

Selv om lagene lå i hver sin ende av tabellen, var det Merseyside-laget som imponerte fra start.

I årets sesong har Arsenal vist glitrende angrepsspill, men mot Everton slet serielederen på siste tredel.

Før kampen protesterte Everton-supporterne mot måten klubben drives på etter en lang periode med svake sportslige resultater.