Menu
Haugesund slo Sandefjord på hjemmebane søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Ødegaard slaktet forsvarsspillet etter Sandefjord-tap

Haugesund scoret to mål selv, men fikk også hjelp av forsvaret til Sandefjord på vei mot 3-2-seier i Eliteserien søndag.

Av NTB | 11.06.2023 19:29:43

Sport: Bilal Njie sendte Haugesund i ledelsen etter ti minutter, før Sandefjord-stopper Jesper Taaje på klønete vis satte ballen i eget nett bare minutter senere. Sory Diarra sørget for at det sto 3-0 allerede etter 20 minutter.

Danilo Al-Saed og Franklin Nyenetue reduserte for Sandefjord, som la et solid press på vertene i 2. omgang, men gjestene greide ikke utligne. Landslagsuttatte Egil Selvik sto godt i mål for hjemmelaget. Han fikk blant annet hjelp fra stolpen i kampen for å unngå flere baklengsmål.

– Det er en utrolig blandet dom. Jeg vet ikke om jeg kan kalle det å forsvare seg slik vi gjør det de første 45. Det er så dårlig at jeg ikke tror jeg har sett slikt siden gutter-12. 2. omgang er kjempegod, og det er et under at vi ikke scorer flere mål. Det er vanskelig når du ligger 0-3 bak. Vi er ikke på fra start, og det er fryktelig irriterende, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til TV 2.

– Det er bare altfor dårlig. Vi har brukt opp alle lærepengene denne sesongen, konkluderte Ødegaard.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var klar på at 1.-omgangen reddet hjemmelaget.

– Vi er litt skjøre i kantene, men heldigvis spiller vi i hvert fall en god 1. omgang. Jeg har spilt og sett slike kamper før, der man fort kan stå igjen med ingenting, sa treneren til TV 2.

– Vi gjør et bedrøvelig første kvarter, men henter oss tilbake i 2. omgang. Det er surt, men vi skaper veldig mye etter pause, sa Al-Saed etter kampen.

Haugesund møter Molde borte i neste seriekamp, mens Sandefjord skal opp mot Sarpsborg, også det på bortebane.

Begge lag er allerede ute av årets fotball-NM etter tap for lag fra lavere divisjoner.

Njie sendte hjemmelaget i ledelsen etter ti minutter. Peter Therkildsen sendte spissen gjennom alene med Sandefjord-keeper Hugo Keto, og Njie satte ballen i mål.

– Jeg kunne kanskje hatt hattrick, sa Njie til TV 2 i pausen.

Etter 20 minutter la Diarra på til 3-0 da han fikk en enkel jobb foran mål. Igjen var Therkildsen direkte involvert med assist. Hjemmelaget kunne fort ha ledet med mer til pause.

Et kvarter ut i 2. omgang reduserte Al-Saed da avslutningen hans gikk via Søren Reese og i mål bak en utspilt Selvik. På overtid sørget Nyenetue for litt spenning da han stanget ballen i mål, men det kom for sent i jakten på utligningsmålet.

Haugesund har vunnet to strake seriekamper etter seks kamper uten seier. Laget klatret søndag flere plasser på tabellen, mens Sandefjord ligger på kvalifisering til nedrykk etter nederlaget.

Bare to minutter senere lå ballen igjen i mål bak Keto. Therkildsen slo ballen inn i feltet via kroppen til Mads Sande, og inne foran mål oppsto det såpass stort kaos at Taaje på klønete vis satte ballen i eget nett.

(©NTB)

Flere nyheter: