Martin Ødegaard jubler for det han trodde var det avgjørende målet mot Porto, men dommeren annullerte for trøyetrekking av Kai Havertz i forspillet. Foto: Zac Goodwin, PA via AP / NTB

Ødegaard med assist og annullert mål – Arsenal til ekstraomganger mot Porto

Martin Ødegaard sto for en fenomenal assist på 1-0, men hans scoring som ville sendt Arsenal videre, ble annullert. Det blir ekstraomganger mot Porto.

Av NTB | 12.03.2024 23:07:36

Økonomi og næringsliv: Ødegaard leverte i det 41. minutt eventyrlig forarbeid til Leandro Trossards scoring som sørget for at det sto 1-1 sammenlagt.

I det 67. minutt løftet Ødegaard ballen i mål til det alle på stadion trodde var scoringen som ville sende Arsenal foran. Det skjedde etter en misforståelse mellom Pepe og keeper Diogo Costa, som rotet det til da de prøvde å holde Kai Havertz unna ballen.

Ødegaard vippet returen i mål, men dommer Clément Turpin valgte å blåse frispark mot Havertz, som hadde et lite tak i trøya til Pepe. Det var en avgjørelse Arsenal-spillerne hadde liten forståelse for, og manager Mikel Arteta kjeftet på seg gult kort.

Porto gjorde det veldig vanskelig for et Arsenal-lag som har feid all motstand til side i Premier League så langt i 2024.

Den portugisiske storklubben med to titler i den gjeveste europacupturneringen hadde på 22 tidligere kamper i England oppnådd tre uavgjorte kamper som best, men tirsdag var laget på høyde med den engelske serielederen.

Det startet med at han våken gjenvant ballen høyt på banen. Han spilte ballen ut til Trossard på kant og fikk den igjen. Med utsøkt teknikk driblet han av først Francisco Conceição, så Pepê og tredde en sublim bruddpasning mellom to Porto-forsvarere til Trossard.

Belgieren skjøt behersket i lengste hjørne fra like utenfor hjørnet av 5-meteren, og Arsenal hadde utlignet Portos ledelse fra første kamp.

Fram til da hadde den 41-årige superveteranen Pepe og hans forsvarskolleger kvalt Arsenals forsøk på å revansjere seg for den bleke forestillingen i bortekampen.

Etter et snaut kvarter gnistret det til fra Arsenal med flere muligheter på kort tid. Blant annet gjorde Ødegaard noen dragninger i feltet, men han fikk ikke avsluttet. Etter et hjørnespark skjøt nordmannen utenfor nærmeste stolpe.

Porto hadde for det meste nok med å forsvare seg, men Evanilson kom til et par skumle avslutninger, og på en av dem måtte David Raya i aksjon.

I den andre omgangen sto kampen og vippet. Porto hadde sine muligheter selv om det stort sett var Arsenal som presset.

I det 67. minutt rotet Pepe for en gangs skyld, og sammen med Costa fikk han Havertz til å gå i bakken mens ballen spratt ut til Ødegaard, som scoret. Dommeren mente at Havertz hadde brukt ulovligheter først, og målet ble ikke tellende.

Gabriel Jesus kom inn for Arsenal og hadde en stor sjanse i det 83. minutt. Diogo Costa gjorde seg stor og avverget med beina til corner.

I slutten av første omgang var Arsenal i ferd med å bli frustrert av Portos velorganiserte forsvar som hadde stått imot et kraftig press uten å slippe til mange store sjanser, men så tok Ødegaard fram litt fotballmagi fra øverste hylle og serverte Trossard.

Bukayo Saka hadde flere ganger skapt tilløp til ubalanse, men hver gang greide Pepe eller en av lagkameratene å rydde opp. En gang fikk Pepe så vidt hodet på ballen og stusset den over Havertz, som sto klar ved lengste stolpe.