Martin Ødegaard scoret Arsenals tredje mål mot Fulham søndag. Foto: Ian Walton / AP Photo / NTB.

Ødegaard-mål og assist-hattrick for Trossard: – Elsker å spille med ham

Med Martin Ødegaard tilbake fra start var Arsenal fullstendig overlegne da de gjestet Craven Cottage søndag. Serielederen slo Fulham 3-0.

Av NTB | 12.03.2023 17:24:01

Sport: Dermed har Arsenal igjen fem poengs luke ned til Manchester City på Premier League-tabellen.

– Vi spilte veldig bra fra start. Vi kontrollerte kampen og scoret noen fine mål i første omgang. Den andre omgangen var litt annerledes, men veldig bra, sa Ødegaard til Sky Sports.

Arsenal fikk en frisk start på kampen da Gabriel Martinelli prøvde å skru ballen inn i lengste hjørne etter bare 16 minutter. Bernd Leno reddet og slo ballen inn i Tosin Adarabioyo og tilbake i eget mål. Dessverre for gjestene ble målet annullert av VAR for en offside på brasilianeren.

Det hadde imidlertid lite å si da Gabriel Magalhães headet Arsenal i ledelsen bare fire minutter senere, før Martinelli nikket inn «Gunners» andre for dagen.

Dermed hadde belgieren sikret seg hattrick i assist allerede før pause. Det er han ifølge statistikktjenesten Opta den første til å gjøre i Premier League-historien. Trossard slo også de målgivende pasningene før Arsenals to første mål.

– Han tilføyer noen fantastiske ting til laget. Jeg elsker å spille med ham. Han er god til å finne den rette pasningen. Vi er veldig glade for å ha ham på laget, sa Ødegaard.

Etter hvilen var det Fulham som var nærmest scoring, men vertene ble stoppet av tverrliggeren og Aaron Ramsdale.

– Det gir oss et enormt løft. Han har vært ute en stund nå. Vi vet hva han vil tilføye laget. Vi er glade for å ha ham tilbake, sa kapteinen.

Ødegaard var også tilbake i Arsenals lagoppstilling etter han var ute med sykdom i europaligaoppgjøret mot Sporting Lisboa i midtuken.

Arsenal fortsatte storspillet sitt, og på overtid i første omgang var det kaptein Martin Ødegaard sin tur til å sette ballen i nettmaskene bak Leno etter et nydelig innlegg fra Leandro Trossard.

15 minutter før full tid fikk Arsenal-fansen et gledelig gjensyn med Gabriel Jesus da han kom inn for Trossard. Brasilianeren har vært ute med skade siden VM-pausen i fjor høst og har vært savnet på topp etter hans gode sesongstart i Premier League.