Menu
Rettssaken går i Hordaland tingrett i Bergen i september. Foto: Marit Hommedal / NTB

Odding bortført, banket opp og ranet

En kvinne og en mann er tiltalt for å ha bortført, banket opp og ranet en mann i 40-årene i en leilighet i Odda i april i år. Offeret skal ha blitt bundet fast med gaffateip og påført alvorlig vold.

Av tomas | 22.08.2023 10:49:38

Kriminalitet og rettsvesen: En kvinne i 50-årene og en mann i 30-årene er tiltalt for å ha bortført, banket opp og ranet en mann i 40-årene i en leilighet i Odda i april i år. De to tiltalte skal også ha tatt fornærmedes mobil, bankkort og 1200 kroner, skriver Bergensavisen.

Ifølge tiltalen skal de to siktede invitert mannen hjem til en leilighet hvor de bant fast mannens hender og føtter med gaffateip, før den siktede mannen skal banket opp fornærmede, slik at han ble påført hevelser i ansiktet og blødninger fra munnen.

Hendelsen skal ha pågått i over en time, før offeret ble låst inne på tiltaltes bad. Fornærmede skal ha klart å dirke opp døren med en neglesaks og tilkalt politiet.

Politiet fant senere blodspor som var forsøkt vasket bort med klor. De skal også ha funnet fornærmedes mobiltelefon under madrassen til den siktede mannen, mens lommeboken ble funnet i den siktede mannens leilighet, skriver Bergens Tidende.

– Han fikk ikke noen alvorlige skader, men bærer preg av å ha fått juling, sa politiadvokat Rune Malt til BA etter de to tiltalte ble pågrepet og fengslet.

De to tiltalte er nå siktet for kroppsskade, frihetsberøvelse og ran

Bakgrunnen for hendelsen skal være at den fornærmede skal ha navngitt de to siktede i forbindelse med en tyverianmeldelse. Ifølge politiet skal alle de tre tilhøre et belastet miljø i Odda.

Det er satt av tre uker til rettsaken i Hordaland tingrett i september.

Flere nyheter: