Odd-spillerne feirer 1-0 scoringen til Faniel Tewelde mot Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Odd-talentet Tewelde (17) senket Sarpsborg – Berget sviktet fra straffemerket

Odds 17-årige kantspiller Faniel Teweldes scoring ble avgjørende på bortebane mot Sarpsborg i Eliteserien søndag. Skien-laget vant 1-0.

Av NTB | 07.04.2024 19:03:28

Sport: Tewelde åpnet målkontoen for sesongen med nettkjenningen etter 23 minutter.

– Det føles godt. Det er alltid gøy å score mål, sa han til TV 2 i pausen.

Scoringen kom på en retur ved bakerste stolpe. Rett i forkant hadde lagkamerat Mihaljo Ivancevic stusset et hjørnespark på mål, som vertenes Serge Junior-Ngouali reddet på strek. Tewelde sto helt fri på bakerste og banket ballen i mål.

Odd var klart best før pause, men vertene løftet seg etter hvilen og skapte betydelig spenning i kampen.

Veteranene Jo Inge Berget og Stefan Johansen ble byttet inn med en drøy halvtime igjen, og sistnevnte bidro umiddelbart med en kjempemulighet. Kun en strålende redning fra André Hansen sto i veien for en debutscoring for den tidligere landslagskapteinen.

Tolv minutter før slutt fikk Østfold-laget straffe da Tony Miettinen rev Berget ned i feltet. Ballen var utenfor 16-meteren da situasjonen oppsto i feltet.

Igjen ble Hansen avgjørende for gjestene da Berget bommet fra straffemerket.

Sarpsborg spiller Østfold-derby mot Fredrikstad i neste eliteserierunde, mens Odd tar imot Sandefjord.