Dommer Ola Hobber Nilsen holdt styr på et hektisk oppgjør mellom Odd og Sandefjord i Eliteserien søndag. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Odd sikret seieren på tampen i femmålsthriller: – Deilig med revansje

Odd gikk seirende ut av et målrikt oppgjør mot Sandefjord i Eliteserien søndag. Solomon Owusu avgjorde på frispark i annen omgang.

Av NTB | 03.09.2023 19:05:15

Sport: Franklin Nyenetue, Faniel Tewelde, Filip Rønningen Jørgensen og Danilo Al-Saed sørget alle for at det sto 2-2 etter en hektisk første omgang i Skien. Alt lå til rette for mer av det samme etter hvilen, men da kampen ble blåst i gang igjen ble det langt mer stille.

Likevel ble det scoring også i andreomgangen da Solomon Owusu prikket inn 3-2-målet på frispark. Dermed endte det med hjemmejubel i Skien søndag.

– Det var deilig. Endelig slår vi Sandefjord etter to tap, så det var deilig å revansjere det. Jeg har terpet en del på trening, så det var deilig at frisparket satt, sa Owusu til TV 2 etter kampen.

Per Kristian Bråtveit sto en god første omgang, men da andreomgang ble sparket i gang var det Peder Nygaard Klausen som voktet Odd-målet. Bråtveit måtte dra til sykehuset da han var i ferd med å bli far.

– Vi har en egen evne til å få barn midt i kamper. Fødselen har kommet langt, og det er viktig for PK å være der når hans førstefødte ser dagens lys, sa Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen til TV 2 i pausen.

Odd har levert varierende resultater den siste tiden og lå på niendeplass før runden, men klatret nå opp én plass. Forrige runde spilte Skien-laget 2-2 mot Vålerenga.

Kvarteret var spilt da Nyenetue sendte gjestene opp i føringen. Al-Saed dro seg ned til dødlinjen og spilte fri Nyenetue som satte enkelt inn 1-0.

Etter drøye halvtimen spilt satt 1-1 i nettet. 16 år gamle Tewelde klinket til fra avstand og sendte ballen hardt ned i nærmeste hjørne forbi en utspilt Hugo Keto.

Odd gikk så opp i ledelsen da Jørgensen trillet inn 2-1 like før pause. Solomon Owusu snappet opp et utspill fra Keto og leverte et flott innlegg inn til Jørgensen som fikk en enkel jobb med å sette inn ledermålet.

Etter hvilen skjedde det langt mindre, men Owusu grep den avgjørende muligheten til å sette inn vinnermålet.

Sandefjord tar imot Strømsgodset på hjemmebane etter landslagspausen. Odd skal på sin side møte Molde til et tøft oppgjør på bortebane.

Sandefjord er på sin side i bunnstriden i Eliteserien. De to siste kampene før søndagens endte med tap for Tromsø og uavgjort mot Haugesund. Klubben trenger sårt poeng i oppgjørene som venter hvis de skal holde liv i håpet om forlenget spill på øverste nivå.

Jubelen siltnet likevel fort i Skien, for bare minuttet senere sto det 2-2. Nok en gang ledet et flatt innlegg til mål. Denne gangen var det Al-Saed som satte inn scoringen.