Menu
Prisene for brukte Obos-boliger steg med 1,2 prosent på landsbasis. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Obos-prisene opp 1,2 prosent

Prisene for brukte Obos-boliger steg med 1,1 prosent fra mars til april i Oslo og 1,2 prosent på landsbasis.

Av NTB | 02.05.2023 12:24:17

Økonomi og næringsliv: – Økningen var større enn ventet og godt over snittet for april de ti siste årene. Prisene så langt i år har økt mer enn vi hadde ventet. Vi hadde sett for oss at renteøkningene og de høye levekostnadene ville bite hardere. Et sterkt arbeidsmarked, lettelser i utlånsforskriften og lavt boligtilbud synes å ha løftet prisene, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i en pressemelding

Tall fra Obos viser at prisene for brukte boliger i snitt har steget med 0,2 prosent i april de siste ti årene. Prisene i Oslo har økt med 1,3 prosent de tolv siste månedene mot en økning på 1,4 på landsbasis.

Monsvold tror de varslede renteøkningene vil føre til at boligprisveksten dempes utover året, men hvor mye vil avhenge av tilbudssiden. Hun peker også på lav boligbygging, særlig i Oslo, høy lønnsvekst, stor grad av jobbtrygghet og økt folketilvekst som en motvekt til rentehevingene.

Monsvold tror den lave boligbyggingen vil bidra til å trekke opp prisene, ikke minst når renten settes noe ned igjen.

– Det skjer trolig i løpet av 2024. Det er svært uheldig for de som ønsker å komme inn på boligmarkedet framover, at boligbyggingen avtar så kraftig som den gjør nå. Rekordlavt antall regulerte boliger, labert nyboligsalg, høye byggekostnader og dyrere boliglån kan føre til boligtørke i hovedstaden om ett til to år, sier Monsvold.

(©NTB)

Flere nyheter: