Andrine Benjaminsen, Lillomarka OL. Det norske landslaget i Orientering er klare for VM i Danmark. Foto: Alf Simensen / NTB

O-løp: Benjaminsen tok bronse på langdistanse i VM – hjemmeseier til Aabersold

Andrine Benjaminsen (27) avsluttet sterkt og løp inn til bronsemedalje på langdistanse under VM i orientering i sveitsiske Imboden torsdag.

Av NTB | 13.07.2023 14:13:15

Sport: Benjaminsen lå på 3.-plass etter 7,2 kilometer, men fram til passering 8,7 kilometer tapte hun mye tid. Da passerte hun som nummer seks. På de siste drøye to kilometerne løp Benjamin sterkt og traff postene klokkerent, og dermed var hun igjen oppe på 3.-plass i mål.

Da ble det bronsemedalje på 27-åringen fra Norge. Hun hadde 7.20 minutter opp til vinneren.

– Jeg startet offensivt, men fikk en liten bom på den første posten. Så gikk det bra etter det. Det ble en ekstremt tøff, lang og uventet sisterunde. Jeg måtte grave virkelig dypt, og jeg er fortsatt veldig sliten. Det var deilig å ha sekundene på min side, sa Benjaminsen til NRK.

1.-plassen ble en kamp mellom hjemmehåpet Simona Aabersold og den svenske veteranen Tove Alexandersson. Aabersold ledet på samtlige passeringer i løpet av den elleve kilometer lange løypa, og til slutt slo hun sin svenske rival med 31 sekunder. Det var hennes første VM-gull i karrieren.

Alexandersson hadde vunnet gull på distansen hvert år siden 2016 før hun måtte tåle 2.-plass torsdag.

Marie Olaussen ble nummer åtte med 10.04 minutter opp til vinneren. Marianne Andersen ble hektet av med 14.48 minutter av Aabersold. Det ga 10.-plass.

Lørdag er det mellomdistanse på programmet i VM.