Menu
Det blir et nytt rettsmøte tirsdag i Pakistan i utleveringssaken mot Arfan Bhatti . Her avbildet sammen med sin advokat John Christian Elden i Oslo tingrett ved en tidligere anledning. Foto: Vidar Ruud / NTB

Nytt rettsmøte for Bhatti i Pakistan på tirsdag

Etter at dommeren ikke møtte opp til et rettsmøte i Bhatti-saken i Pakistan torsdag, er det berammet et nytt møte førstkommende tirsdag.

Av NTB | 25.09.2023 03:52:23

Kriminalitet og rettsvesen: Dagbladet får bekreftet at det blir et nytt rettsmøte tirsdag. Det er uklart hvorfor rettens administrator ikke møtte opp til rettsforhandlingene torsdag.

Rettstribunalet i Pakistan skal avgjøre om Arfan Bhatti skal utleveres til Norge. Han er siktet for medvirkning til grove terrorhandlinger i forbindelse med skytingen ved London pub i Oslo der en mann ble drept og 21 personer såret.

– Årsaken til at dommeren ikke møtte, kjenner vi ikke, sier advokat John Christian Elden, som er en av Bhattis norske forsvarere.

Uansett hva rettstribunalet kommer til, er det ventet at utleveringsspørsmålet kommer til å bli anket videre i det ordinære rettssystemet i Pakistan, skriver avisen.

Ifølge Bhattis norske advokater skal Bhatti ha fått et tilbud fra det pakistanske føderale politiet om å umiddelbart bli løslatt fra varetekt, hvis han frivillig returnerte til Norge.

Det skal han ha avvist.

(©NTB)

Flere nyheter: