LIVESENTER
Menu
- Prøver tatt i flere EU-land, blant annet Sverige, har vist at det importeres dyr fra Russland og Belarus som mangler rabiesbeskyttelse, til tross for at de ifølge medfølgende dokumentasjon er vaksinert, sier fungerende seksjonssjef for dyrehelse Julie Enebo Grimstad i Mattilsynet. Foto: Jon Eeg / NTB

Nytt krav om blodprøve ved flytting av russiske kjæledyr til Norge

Nytt EU-krav om blodprøve ved flytting av kjæledyr fra Russland og Belarus til EU trer i kraft fra og med 16. september. Kravet vil også gjelde i Norge.

Av NTB | 09.07.2024 18:23:18

Kuriosa og kjendiser: Bakgrunnen for innstrammingen er manglende beskyttelse mot rabiessmitte hos kjæledyr som er flyttet fra Russland og Belarus til EU, opplyser Mattilsynet i en pressemelding.

– Rabies er en dødelig virussykdom som rammer både mennesker og dyr. Prøver tatt i flere EU-land, blant annet Sverige, har gjentatte ganger vist at det importeres dyr fra disse landene som helt eller delvis mangler rabiesbeskyttelse, til tross for at de ifølge medfølgende dokumentasjon er vaksinert, sier fungerende seksjonssjef for dyrehelse Julie Enebo Grimstad i Mattilsynet.

De nye kravene innebærer at dyrene må ha et blodprøveresultat som viser godkjente nivåer av antistoffer mot rabies. Dette kommer i tillegg til annen påkrevd dokumentasjon ved import av hund, katt og ilder fra tredjeland og området utenfor EU/EØS.

(©NTB)

Flere nyheter: