Menu
Altay Bayindir fortviler etter Portugals andre scoring. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Nytt EM-selvmål etter tyrkisk brøler – uselvisk Ronaldo da Portugal avanserte

Et uhyre klønete selvmål fra Samet Akaydin stjal overskriftene da Portugal tok seg videre fra gruppespillet i EM med 3-0-seier mot Tyrkia i Dortmund lørdag.

Av NTB | 22.06.2024 20:03:10

Sport: Akaydins selvmål like før halvtimen var det sjette totalt i årets mesterskap. En upresis gjennombruddspasning fra João Cancelo endte i føttene på Akaydin, men svak kommunikasjon med sisteskanse Altay Bayindir gjorde at en tilsynelatende enkel pasning i stedet endte i 2-0-scoring for Portugal. Akaydin er den andre spilleren i EM-historien med selvmål fra utenfor sekstenmeteren.

– Det er total kommunikasjonssvikt. Jeg tror Akaydin kjenner på det når han innser at han har slått en fatal pasning, sa TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah.

Ti minutter ut i annen omgang valgte en uselvisk Cristiano Ronaldo å servere Bruno Fernandes på åpent mål etter lekkert angrepsspill, og Manchester United-spilleren la enkelt på til 3-0. Med scoring ville Ronaldo tatt rekorden som tidenes eldste målscorer i et EM.

Manchester City-spiller Bernardo Silva sendte Portugal foran tjue minutter ut i første omgang. Rafael Leão og Nuno Mendes vartet opp med lekkert kombinasjonsspill ute til høyre, før sistnevnte fant Silva foran mål med hjelp av en tyrkisk fot.

– For et tempo de kommer med på venstresiden, skrøt TV 2s kommentator Morten Langli.

I siste puljerunde onsdag spiller Portugal mot Georgia i Gelsenkirchen, mens Tyrkia møter Tsjekkia i Hamburg. Portugal er allerede sikret 1.-plassen i gruppe F, og i åttedelsfinalen venter en av tabelltreerne fra gruppe A, B eller C.

Tyrkia trenger på sin side poeng mot Tsjekkia i den siste puljerunden for å være sikret annenplassen. Med tap er de avhengig av å bli blant de beste gruppetreerne om det skal bli avansement. 2.-plassen i gruppe F skal opp mot vinneren av gruppe D, som inneholder både Frankrike og Nederland.

I 2016 gikk Portugal hele veien til topps i EM i Frankrike. For tre år siden sa det stopp mot Belgia i åttedelsfinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: