LIVESENTER
Tobias Halland Johannessen ble beste norske på den 2. etappen av Tour of Norway. Uno-X-rytteren endte på 5.-plass. Foto: Tuva Åserud / NTB

Nys sterkest på fjelletappen i Tour of Norway – Halland Johannesen på 5.-plass

Trek Segafredo-rytteren Thibau Nys dro ifra opp den siste stigningen på 2. etappe av Tour of Norway og tok en overbevisende seier.

Av NTB | 28.05.2023 18:08:53

Sport: Søndag skulle syklistene ta seg fra Valle til Stavanger på en 165,7 kilometer lang fjelletappe. I den siste stigningen var belgiske Nys den sterkeste i hovedfeltet.

Edward Planckaert endte på 2.-plass, mens Ben Tulett tok 3.-plassen. Uno X-rytter Tobias Halland Johannessen ble beste norske med sin 5.-plass.

– Jeg mistet Alexander Kristoff og Rasmus Tiller i bunn, og det var kaos. Jeg hadde veldig gode bein, men jeg var altfor langt bak den siste kilometeren, så det kostet noe jævlig, sa Johannesen til TV 2 etter løpet.

– Vi hadde en plan om at Alex skulle ta opptrekk for meg, så skulle jeg prøve med én kilometer igjen og spare Tobias til spurten. Jeg fikk ikke luken jeg håpet på, men sånn er det, sa Uno-X-lagkamerat Rasmus Tiller til TV 2.

Torbjørn André Røed var i et åttemannsbrudd med rundt tre mil igjen, men han og fem andre ryttere ble deretter kjørt inn. Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck) og Zeb Kyffin (Saint Piran) holdt likevel unna fram til det gjensto bare to kilometer.

Intermachés Mike Teunissen vant lørdagens 1. etappe, mens prologvinner Tullett har ledertrøya. Rittet avsluttes med en 151,2 kilometer lang etappe rundt Stavanger mandag.