Menu
Sverre Nypan var sentral og scoret åpningsmålet for Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Nypan glitret i Rosenborg-seier

Sverre Nypan scoret åpningsmålet og bidro med en assist i Rosenborgs etterlengtede 2-1-seier over Odd i Eliteserien.

Av NTB | 07.07.2024 21:43:09

Sport: I sin første kamp fra start siden 20. mai viste Nypan hvorfor flere europeiske klubber har 17-åringen på blokka.

Med et flott skudd som ga 1-0 etter 25 minutters spill og en målgivende pasning til Markus Henriksen ti minutter senere, var Nypan svært toneangivende da Rosenborg tok tre viktige poeng.

Mikael Ingebrigtsen sørget for ny spenning med sin redusering ti minutter før slutt, men hjemmelaget klarte å ro i land resultatet.

– Vi spiller en veldig bra match på mange måter. Det er velfortjent at vi vinner, sa RBK-trener Alfred Johansson til TV 2 etter kampen.

Med tre kjærkomne poeng tar Rosenborg et stort byks oppover den jevne tabellen i Eliteserien og ligger på sjuendeplass med 17 poeng. Odd er tre poeng bak helt nede på 13.-plass.

Neste kamp for Rosenborg er borte mot Sarpsborg, som søndag sikret sin første seier under nytrener Christian Michelsen. Den kampen spilles fredag. Odd spiller hjemme mot HamKam dagen etter.

Odd har i likhet med Rosenborg slitt med å få resultater. Én seier på ti kamper er fasiten for Odd og trener Kenneth Dokken.

– Jeg synes Rosenborg er gode i første omgang, og vi ditto for dårlige. I andre omgang synes jeg vi periodevis er bra. Så klarer vi ikke å skape det trykket vi hadde ønsket etter at vi gjør 1-2, og så ebber det dessverre ut, sa Dokken.

Først var Marius Broholm nære på etter 20 minutter, da hans langskudd snek seg like utenfor Odd-målet.

Fem minutter senere ble det hjemmejubel da supertalentet Sverre Nypan sendte Rosenborg i føringen. 17-åringen forserte inn i feltet, og etter et uforberedt veggspill med Odds Espen Ruud curlet Nypan ballen opp i hjørnet bak tidligere RBK-keeper André Hansen.

Odd-keeperen gjorde ingen særlig god opptreden drøyt ti minutter senere da RBK gikk opp til 2-0. Et Nypan-frispark dalte ned på bakre stolpe og fra nærmest død vinkel fikk Markus Henriksen avsluttet. Hansen klarte ikke å dekke stolpen ordentlig, og ballen snek seg inn via Odds sisteskanse.

– Jeg blir skutt i magen og jeg har ikke trent så mye på å gi returer med magen. Det er kjedelig når man er tilbake på gamle trakter, men man får bare sette det på utur-kontoen, sa Hansen om 0-2-målet.

– At de kommer til å endre tilnærmingen. De trenger å komme seg opp i press, og da handler det om hvordan vi skal håndtere det, fortalte Johansson.

Den svenske treneren fikk rett, for det var et langt mer aggressivt Odd-lag som kom ut på banen etter hvilen. Etter 52 minutter var Espen Ruud nær ved å sette inn en redusering da han kom flygende på bakre stolpe med en akrobatisk avslutning.

Etter 80 minutter fikk Odd uttelling da Ingebrigtsen utnyttet en feil i RBK-forsvaret. Tomas Nemcik rotet bort ballen i duell med Odd-spiss Ole Erik Midtskogen, og ballen gikk ut til Ingebrigtsen. Han klemte til fra like utenfor 16-meteren og sendte ballen i nota.

Men flere mål ble det ikke, og Rosenborg kunne juble for sin tredje hjemmeseier denne sesongen.

Trønderne hadde kun én seier på sine siste åtte seriekamper før søndagens triumf.

Åpningsminuttene ble ikke særlig severdige for publikum eller de mange måkene som var til stede på Lerkendal, men så åpnet kampen seg for hjemmelaget.

Odd hadde lite å stille opp med før pause, og RBK-trener Johansson fikk spørsmål av TV 2 i pausen om hva han hadde forberedt spillerne sine på foran andreomgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: