Menu
Elva Seinen er fortsatt for forurenset til at det er trygt å svømme der. Foto: Thomas Padilla / AP / NTB

Nye vanntester: Seinen fortsatt ikke klar for OL-svømming

Fire uker før OL-starten i Paris er elva Seinen fortsatt for forurenset til å svømme i.

Av NTB | 28.06.2024 13:53:21

Sport: Det avsløres i nye tester som det kom svar på fredag. Testene ble tatt i forrige uke, og de viser for høye verdier av E. coli-bakterier.

E. coli-nivået var ti ganger høyere enn akseptabelt, og det var ikke på noe tidspunkt under den øvre grensen på 1000 kolonidannende enheter per 100 milliliter som brukes av Det internasjonale triatlonforbundet, skriver AFP.

– Vannkvaliteten er fortsatt forringet på grunn av ugunstige hydrologiske forhold, lite solskinn, lavere temperaturer enn gjennomsnittet for sesongen og oppstrøms forurensing, heter det i en uttalelse fra ordførerkontoret i Paris.

Franske myndigheter har brukt omkring 1,4 milliarder euro, som tilsvarer 16 milliarder kroner, på å oppgradere kloakken og gjøre andre tiltak for å forbedre kvaliteten inn mot OL.

Det er planlagt triatlonkonkurranser i Seinen fra 30. juli, mens det også skal foregå utendørssvømming der senere i sommerlekene.

Arrangøren står fortsatt fast på at tørt vær og solskinn i juli skal være tilstrekkelig til at man kan arrangere OL-øvelser i Seinen.

Også åpningsseremonien i OL skal foregå på Seinen.

(©NTB)