Menu
Dagen etter at dette bildet av Donald Trump ble tatt i fengselet i Fulton fylke, hadde valgkampen han sin mest innbringende dag hittil. Foto: Sheriffen i Fulton fylke / AP / NTB

Nye valgkampmillioner til Trump etter pågripelse

Donald Trump har fått inn drøyt 7 millioner dollar i nye valgkampbidrag etter at han ble pågrepet og deretter løslatt i Georgia.

Av NTB | 27.08.2023 02:14:31

Politikk: Valgkampstaben til den tidligere presidenten sier de har fått inn 7,1 millioner dollar – 76 millioner kroner – siden Trump meldte seg i fengselet i Atlanta. Der ble han den første ekspresidenten i USA det noensinne er tatt et arrestportrett – et såkalt mugshot – av.

Trump er tiltalt for valgfusk ved å forsøke å endre resultatet av presidentvalget i 2020, der han tapte for dagens president, Joe Biden.

Men de juridiske problemene ser foreløpig ikke ut til å få politiske eller økonomiske konsekvenser for Trump, i hvert fall ikke av den negative sorten. Han gikk nylig fram på en måling blant de republikanske kandidatene og ligger milevis foran utfordrerne. Og pengene strømmer altså inn.

Bre fredag kom det inn 4,18 millioner dollar, sier talsperson Steven Cheung. Det er den mest innbringende dagen hittil.

(©NTB)

Flere nyheter: