Menu
Politiet gjorde tirsdag nye søk ved Arade-dammen i Portugal. Tre år gamle Madeleine McCann forsvant noen mil unna i 2007. Foto: Joao Matos / AP / NTB

Nye søk etter savnede Madeleine McCann i Portugal

Portugisisk politi startet tirsdag nye søk etter savnede Madeleine McCann sammen med britiske og tyske betjenter. Jenta forsvant for 16 år siden.

Av NTB | 23.05.2023 23:08:44

Kriminalitet og rettsvesen: Mellom 20 og 30 betjenter, flere av dem i uniform, ble sett i området ved Arade-dammen rundt fem mil fra Praia da Luz, der den britiske jenta sist ble sett i 2007. Da var hun tre år gammel.

Det ble satt opp basetelt på to ulike steder i området, men verken publikum eller presse fikk slippe til. Øyenvitner forteller at politiet begynte å lete like før klokka 8 tirsdag morgen.

En kilde med kjennskap til etterforskningen sier til Reuters at søket trolig skyldes at bilder av Arade-dammen er funnet på skjulestedet til Christian Brückner. Han reiste rundt i Portugal i en campingbil da Madeleine McCann forsvant, og tysk politi besluttet i fjor å gi ham status som mistenkt i saken.

Brücker soner for tiden en voldtektsdom og ble i fjor siktet for flere voldtekter av kvinner og overgrep mot barn. Disse sakene har ikke noe å gjøre med McCann-saken.

Det er tysk politi som skal ha bedt om et nytt søk i området, men flere ikke navngitte kilder har sagt at det er lite håp om å finne noe nytt.

(©NTB)

Flere nyheter: