Menu
Urolighetene i Jerusalems gamleby fortsetter inn i torsdagen. Nye sammenstøt fant sted i området onsdag kveld, og flere skal ha blitt skadd. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB

Nye sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen

Flere personer er skadd etter nok en natt med sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere i og ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem.

Av NTB | 06.04.2023 05:34:04

Krig og konflikter: De israelske politistyrkene tok seg inn på området og forsøkte å få palestinerne ut av moskeen ved bruk av sjokkgranater og gummikuler, får nyhetsbyrået Reuters opplyst.

Palestinerne skal ha svart med å kaste gjenstander mot politiet.

Opplysningene er ikke kommentert fra israelsk hold.

Waqf, det statlige organet som forvalter islamske skatter, sier at israelsk politi onsdag kveld kastet granater og andre gjenstander mot folkemengdene for å oppløse dem.

Israelsk politi hevder på sin side at flere titalls ungdommer skapte kaoset ved å kaste steiner og lignende på politibetjenter.

Da ble 50 personer skadd, ifølge palestinsk Røde Halvmåne.

Tidligere onsdag kveld ble det fyrt av raketter mot Israel fra Gazastripen, og Israel gjennomførte luftangrep mot det de sier er våpenfabrikker drevet for islamistgruppen Hamas, skriver Reuters.

Seks personer ble skadd i de siste sammenstøtene, ifølge palestinsk Røde Halvmåne.

Flere hundre mennesker ble pågrepet av israelsk politi som tok seg inn i al-Aqsa-moskeen i Jerusalem natten før. Politiet hevder de var nødt til å gå inn i moskeen for å hente ut ungdommer som hadde barrikadert seg med fyrverkeri, kjepper og stein.

(©NTB)

Flere nyheter: