Menu
Nammo er definert som en kritisk samfunnsfunksjon av Forsvarets logistikkorganisasjon. Derfor må bedriften omfattes av ordningen, mener konsernsjef Morten Brandtzæg. Foto: Geir Olsen / NTB

Nye regler om strømprioritering garanterer ikke kraft til Nammo

Ammunisjonsprodusenten Nammo mener regler om å prioritere strøm til viktige samfunnsaktører må omfatte dem. Nettselskapet Elvia kan ikke love noe, skriver TU.

Av NTB | 21.04.2023 08:04:17

Politikk: Husholdninger og nødvendige samfunnsfunksjoner skal ikke måtte stå i kø for å få plass i strømnettet, skriver regjeringen i sin nye handlingsplan for nettilknytning.

Nammo, som holder til på Raufoss i Innlandet, er definert som en kritisk samfunnsfunksjon av Forsvarets logistikkorganisasjon. Derfor må bedriften omfattes av ordningen, mener konsernsjef Morten Brandtzæg.

– Det er et tydelig grep som åpenbart gjelder Nammo, sier han til Teknisk Ukeblad.

I Nammos område ligger også Green Mountain som driver et stort datasenter for Tiktok. De har sikret seg en stor strømavtale, og nå er det ifølge TU fullt i strømnettet i området. Nammo har søkt om mer strøm til å utvide produksjonen, men må stå i kø.

Elvia sier selskapet skal se nærmere på hvordan reglene skal tolkes.

– Vi vil vurdere om det er noe i denne handlingsplanen som får betydning for hvordan køen skal praktiseres framover, skriver kommunikasjonsrådgiver Vegar Stokset i Elvia.

Statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) sier regjeringen skal gi nærmere føringer om hvilket strømforbruk som omfattes av reglene. Hun ikke gå inn i enkeltsaker mellom et nettselskap og en nettkunde.

(©NTB)

Flere nyheter: