Menu
General Mohammed Hamdan Dagalo har vært nestleder i militærjuntaen som kuppet makten i Sudan i 2021, slik at hele demokratiprosessen sporet av. Nå kjemper han mot sin tidligere sjef, general Abdel Fattah Burhan, som er sjef for regjeringsstyrkene og juntaleder. Foto: AP / NTB

Nye kamper i Sudan mens samtaler starter i Saudi-Arabia

Den paramilitære gruppen RSF bekrefter at den deltar i samtaler om en humanitær våpenhvile med Sudans regjeringshær i Jeddah i Saudi-Arabia lørdag.

Av NTB | 06.05.2023 15:14:10

Politikk: RSF-leder Mohamed Hamdan Dagalo sier i en uttalelse at han håper samtalene fører fram, og at de sikrer en trygg passasje for sivile.

Samtalene som ble innledet lørdag, anses som det første seriøse forsøket på å få slutt på kampene i Sudan, som nå har vart i tre uker.

Men mens samtalene startet, ble det meldt om nye kamper i Khartoum og nabobyen Omdurman, med eksplosjoner og skuddveksling.

På forhånd har initiativtakerne USA og Saudi-Arabia sendt ut en felles uttalelse der de ønsker samtalene velkommen.

– Saudi-Arabia og USA oppfordrer partene til å ta ansvar for det sudanske folket og ta samtalene på alvor, heter det i uttalelsen. De ber også om et veikart for fred.

De to partene har gått med på å møtes i Saudi-Arabia, men bare for å diskutere en mulig humanitær våpenhvile. De vil ikke forhandle om en fullstendig fredsløsning.

Flere tidligere forsøk på våpenhvile rant raskt ut i sanden da kampene fortsatte.

(©NTB)

Flere nyheter: