Menu
Innbyggerne i Kyiv søkte blant annet tilflukt i metrostasjonene under mandagens rakett- og droneangrep. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB

Nye eksplosjoner i Kyiv etter en urolig natt

Flyalarmen gikk i Ukrainas hovedstad Kyiv mandag formiddag. Ordfører Vitalij Klitsjko ba byens innbyggere om å holde seg i tilfluktsrom.

Av NTB | 29.05.2023 15:59:17

Politikk: Det er ikke meldt om drepte under mandagens angrep, men det oppsto flere branner.

Russiske myndigheter hevder at flere ukrainske militærbaser ble truffet i løpet av natten. På russisk side ble det også sagt at ukrainske styrker hadde skutt med artilleri mot industriområder inne på russisk område.

Ukrainske militærmyndigheter innrømmet at det var gjort skade på «et militært mål» og at arbeid var underveis for å reparere en rullebane i den vestlige regionen Khmelnytskyj. Fem fly skal ha blitt tatt ut av tjeneste. Før krigen var det en stor militær flyplass på dette stedet.

Kontoret til guvernøren i regionen opplyste ved 15-tiden at det pågikk slukningsarbeid i flere lagerrom for drivstoff, smøreolje og ammunisjon.

Ordfører Klitsjko i Kyiv meldte mandag om eksplosjoner i byens sentrale distrikter, noe som sjeldent skjer på dagtid. Angrepene kom etter en natt med flere russiske rakett- og droneangrep mot byen.

Kyivs militæradministrasjon hevder å ha skutt ned flere russiske raketter og droner på vei mot hovedstaden natt til mandag. Det er andre natt på rad at Russland angriper Kyiv.

Ifølge Ukrainas luftforsvar ble 37 russiske raketter og 29 droner skutt ned i ulike deler av Ukraina i løpet av natten.