Odd kunne juble etter at de utlignet mot Viking. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Ny Viking-smell i gullkampen – klarte bare uavgjort borte mot Odd

Viking hadde en gyllen mulighet til å ta over tabelltoppen fra Bodø/Glimt, men fortsetter på 2.-plass etter 1-1 borte mot Odd i Eliteserien lørdag kveld.

Av NTB | 07.10.2023 20:02:45

Sport: Det er riktignok bare målforskjell som skiller dem fra serielederne, som har én kamp mindre spilt. Søndag tar Molde imot Glimt til storkamp i rosenes by.

Viking kunne knapt fått en bedre start på kampen da Sander Svendsen spilte Harald Nilsen Tangen klar på bakerste stolpe etter bare fire minutter.

22-åringen kunne prikke ballen enkelt i mål, men assistentdommeren vinket for offside. En lengre VAR-sjekk viste derimot at Tangen var på riktig side, og målet ble tellende.

– Den er hårfin, men scoringen er godkjent. For en retur inn i laget igjen for Harald Nilsen Tangen, kommenterte Peder Mørtvedt på TV 2.

Stavanger-gutten ble benket i 0-4-tapet borte mot Molde i forrige serierunde.

Ledelsen holdt imidlertid ikke lenger enn 22 minutter da Mikael Ingebrigtsen slo inn foran mål, hvor Sondre Langås prøvde å klarere ballen, men i stedet satte den i eget nett.

Etter pause sendte Viking alt de hadde i angrep og jaget helhjertet en scoring, til ingen nytte. Det nærmeste de kom var en avslutning som Solomon Owusu reddet på strek.

Dermed beholder Odd 8.-plassen på tabellen med 31 poeng.