Menu
Johannes Høsflot Klæbo vant i Toblach. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ny verdenscupseier til suverene Klæbo – den 61. i karrieren

Johannes Høsflot Klæbo viste konkurrentene ryggen og tok en ny sterk verdenscupseier i sprint i Toblach fredag. Langrennsstjernen viste solid VM-form.

Av NTB | 03.02.2023 16:17:53

Sport: Seieren var trønderens 61. i verdenscupen. Klæbo hadde selskap av Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes i finalen.

Taugbøl ble nummer to, mens italienske Federico Pellegrino og Valnes fulgte deretter.

For VM-klare Taugbøl ble det drama i semifinalen. Han skadet seg etter å ha støtt sammen med franske Valerio Grond etter målgang. Landslagssprinteren ble liggende på snøen med smerter etterpå.

Lillehamringen reiste seg etter hvert, men hadde tydelig vondt. I finalen kom han like fullt til start.

Det var kun Jenssens tredje start i verdenscupen i karrieren. De to første fikk han på norsk jord før jul.

Landslagets Sindre Bjørnestad Skar klarte ikke å sikre seg en plass i VM-troppen. Fredag ble det semifinaleplass i Toblach, men der sa det stopp.

– Jeg klarte bare aldri å finne posisjonen og ble surrende bak der. Ekstremt frustrerende. Jeg følte meg piggere og piggere og hadde ekstremt lyst til å være i finalen, sa Skar til Viaplay.

Tidlig exit ble det også for Pål Golberg og en formsterk Harald Østberg Amundsen. Østberg Amundsen imponerte med en sterk 12.-plass i prologen.

Golberg mistet på sin side muligheten til å ta viktige poeng i verdenscupen sammenlagt. Der er han andremann bak Klæbo.

21-åringen Matz Willian Jenssen gjorde karrierens beste verdenscupresultat fredag. Han sikret seg plass i semifinalen på bekostning av blant andre Pål Golberg. Der ble han utslått.

Even Northug har ikke fått det til å stemme den siste tiden. I Toblach fulgte en ny nedtur. Trønderen røk ut i kvartfinalen, der han gikk i heat med blant andre Klæbo.

(©NTB)

Flere nyheter: