Jesper Saltvik Pedersen vant storslalåmrennet i verdenscupen for paraalpinister i Cortina onsdag. Foto: Norges Skiforbund / Lemos Media / NTB

Ny storslalåmseier til Saltvik Pedersen

Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen var ustoppelig og vant verdenscuprennet i storslalåm i Cortina.

Av NTB | 15.03.2023 13:54:06

Sport: Han sikret seg verdenscuptrofeet sammenlagt etter helgens utfor. Onsdag slo Karmøy-mannen til igjen og vant med 83/100 sekund på rivalen Jeroen Kampschreur fra Nederland.

Avstanden mellom dem var på 30 hundredeler foran finaleomgangen.

Magnus Valø Balchen var nummer tolv og over seks sekunder bak sin landsmann etter første omgang, mens han ble diskvalifisert i den andre.

Marcus Nilsson Grasto var 4,45 sekunder bak den canadiske lederen Alexis Guimond i klassen for stående etter én omgang. Han ble til slutt nummer 14 og slått med 9,45 sekunder.

Torsdag skal det kjøres finale i storslalåmcupen i løypene som skal brukes i Paralympics i 2026.