Menu
Norges Tobias Grøndahl (28) i VM-kampen i håndball mot Argentina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ny storseier for Norge i håndball-VM: 32-21 over Argentina

De norske håndballgutta utklasset Argentina i VM og vant 32-21. Eliteserie-yndlingen Tobias Grøndahl fikk sin mesterskapsdebut.

Av NTB | 16.01.2023 12:58:19

Sport: Norge måtte jobbe hardt en god stund for å hekte Argentina av. Det er en motstander som ble slått 27-23 av det norske laget under OL i fjor.

Norge gikk fra 16-12 ved pause til 20-13-ledelse i løpet av snaut ni minutter av andreomgangen. Dermed var også all spenning i kampen borte, og Norge kunne fullføre jobben uten å bruke for mye krefter.

– Vi skal være fornøyd med det her. Vi hadde trøbbel med strukturen defensivt i starten, men de siste 12 minuttene av første omgang gant vi strukturen. Da falt jeg til ro, for jeg visste at det sakte, nen sikkert kom til å gå bra, sa landslagssjef Jonas Wille til TV3.

– Det er positivt at vi klarer å justere oss etter det som skjer.

Sander Sagosen, Sebastian Barthold og Magnus Abelvik Rød var hissige på scoringer også denne gangen. Sagosen ble for annen gang på rad kåret til banens beste, men han dro med seg Rød fram under prisutdelingen og mente han fortjente det mer.

– Jeg husker stemningen fra en av kampene i 2016. Da tenkte at: Det skal f… være meg en dag, har Grøndahl sagt til NTB, og søndag var tiden inne. Han startet VM på benken mot Nord-Makedonia fredag, men fikk kamptid mot Argentina. Det ga mål og assist.

– Å prestere med flagget på brystet er noe av det kuleste du kan oppleve. Det var veldig gøy, selv om jeg kommer til å irritere meg over de tekniske feilene jeg gjorde, sa Grøndahl til TV3.

– Jeg har gledet meg til muligheten, og det kriblet litt. Jeg begynner å finne tonen med de andre.

Elverum-spilleren kom ikke med i fjorårets EM-tropp, men Wille inkluderte ham så fort han skulle plukke ut sine gutter.

Norge slo Nord-Makedonia fredag og møter Nederland tirsdag. Disse lagene gjør opp om førsteplassen. Seier der betyr at det norske laget starter hovedrunden med fire poeng, men nederlenderne har et spennende lag under den svenske treneren Staffan Olsson.

Lagene som vinner alle sine gruppekamper, gjør veien mot en mulig kvartfinale enklere.

Høyst trolig vinner Tyskland E-gruppen som Norge skal opp mot i neste fase av VM. Tyskerne slo Serbia 34-33 i den antatte puljefinalen søndag.

I 2016 satt 14-åringen Grøndahl på tribunen under flere av Norges EM-kamper i Polen. Han var der sammen med sin svært håndballinteresserte familie.

Kristian Sæverås ble foretrukket fra start som norsk keeper søndag. Han kom bra fra det mot Argentina.

(©NTB)

Flere nyheter: