Menu
Karim Benzema ble solgt fra Real Madrid til Al-Ittihad i sommer. Foto: AP/NTB.

Ny rekord i kjøp av fotballspillere – klubbene brukte 78 milliarder i sommervinduet

Omsetningen av mannlige fotballspillere nær doblet seg i sommer sammenlignet med fjoråret. Saudi-Arabia kjøpte for over 9 milliarder kroner, viser Fifa-tall.

Av NTB | 08.09.2023 14:04:47

Økonomi og næringsliv: Det ble gjennomført over 10.000 overganger av mannlige spillere mellom fotballklubbene i sommerens overgangsvindu (1. juni til 1. september).

Summen på over 78 milliarder kroner er 47 prosent høyere enn i sommervinduet i 2022. Det er også langt høyere enn i tilsvarende periode i det forrige rekordåret i 2019, viser tallene fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Europeiske klubber sto for over 80 prosent av omsetningen. Men klubber i Saudi-Arabia bidro betydelig til rekordomsetningen, med totale kjøp til en verdi av 9,3 milliarder kroner.

Neymar, Karim Benzema og Jordan Henderson var blant nærmere 40 overganger fra europeiske klubber til den saudiarabiske ligaen.

Selv om beløpene er betydelig lavere, økte omsetningen prosentvis mer for overgangene som gjaldt kvinnelige fotballspillere. Summen på 31 millioner kroner er mye mer enn dobbelt så mye som omsetningen viste for ett år siden.

(©NTB)

Flere nyheter: