Menu
Jonas Gregaard forsvarte klatretrøya igjen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Ny poengsuksess for Uno-X-rytter – festet tøffere grep om klatretrøya i storritt

Uno-X-rytter Jonas Gregaard angrep tidlig og sanket nye viktige klatrepoeng i det prestisjetunge sykkelrittet Paris-Nice torsdag.

Av NTB | 09.03.2023 13:55:27

Sport: Etappen pågår fortsatt, men Gregaard har allerede sørget for at han blir å finne i den rødprikkete trøya også på fredagens etappe.

Uno-X-rytteren hadde to poengs forsprang til superstjernen Tadej Pogacar i klatrekonkurransen etter onsdagens etappe. Torsdag økte Gregaard forspranget radikalt.

Etappe nummer fem fra Saint-Symphorien-sur-Coise til Saint-Paul-Trois-Châteaux ble innledet med tre tidlige kategoriserte stigninger. Gregaard angrep allerede fra start og fikk kun selskap av franske Sandy Dujardin i bruddet.

Hovedfeltet lot de to få gå av gårde, og da det skulle kjempes om klatrepoeng var Gregaard mest ivrig av de to. Dansken var først over alle de tre stigningene og fikk belønning i form av 13 poeng. Dermed har han nå 15 poengs forsprang til Pogacar i klatrekonkurransen.

Etter å ha vunnet bakkespurten på stigning nummer tre, slapp Gregaard seg tilbake til hovedfeltet for å spare krefter. Dagens mål var åpenbart oppnådd.

Spørsmålet er om 26-åringen kan beholde klatretrøya også gjennom fredagens 212,5 kilometer lange etappe fra Tourves til La Colle-sur-Loup. I så fall er trolig Uno-X avhengig av at dansken igjen sitter i dagens brudd.

(©NTB)

Flere nyheter: