Menu
Økte kostnader og større arbeidsomfang enn ventet har ført til en ny budsjettsprekk for olje- og gassfeltet Johan Castberg i Barentshavet, som blant annet driftes av Equinor. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ny milliardsprekk for Johan Castberg

Olje- og gassfeltet Johan Castberg i Barentshavet blir stadig dyrere. Siden i fjor har investeringsanslaget økt med nær 13 milliarder kroner, opplyser Equinor.

Av NTB | 19.09.2023 08:42:22

Økonomi og næringsliv: – Kostnadene øker på grunn av større arbeidsomfang enn ventet og kostnadsøkninger i industrien. Det tar vi på alvor, sier Geir Tungesvik, konserndirektør for prosjekter, boring og anskaffelser i Equinor, i en pressemelding.

Da plan for utbygging og drift ble levert i 2017 var kostnadsestimatet 57 milliarder kroner. Det oppdaterte kostnadsestimatet for prosjektet er nå 80 milliarder kroner.

Tungesvik sier likevel at prosjektet, som er et samarbeid mellom Equinor, Vår Energi og Petoro, er driftet med god økonomi.

– Med en balansepris på rundt 35 dollar vil Johan Castberg-feltet gi store inntekter og ringvirkninger til fellesskapet fra Barentshavet i 30 år.

Johan Castberg-feltet ligger cirka 100 kilometer nord for Snøhvit i Barentshavet. Feltet skal etter planen starte utvinningen i fjerde kvartal 2024, og vil produsere i 30 år.

(©NTB)

Flere nyheter: