Faris Pemi Moumbagna jubler for 2-0-scoringen på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Ny Bodø/Glimt-fest i Europa – med i kampen om avansement etter seier over Besiktas

Bodø/Glimt imponerte mot Besiktas og spilte seg varm i sin gruppe i conferenceligaen. Kampen endte 3-1 i en sjansefest mot Besiktas på Aspmyra.

Av NTB | 26.10.2023 23:02:33

Sport: Albert Grønbæk, Faris Pemi Moumbagna og Ulrik Saltnes scoret hvert sitt mål. På overtid fikk Besiktas sin scoring etter selvmål av Brede Moe.

– Kanskje årsbeste hvis man tar motstander i betraktning, sa ekspertkommentator Nils Johan Semb om prestasjonen.

På tredje forsøk kom seieren etter uavgjort mot Lugano og tap for Brugge.

I 2023 er det kun Tromsø og Brugge som har vunnet på Aspmyra. Glimt viste hvorfor mot det tyrkiske storlaget. Besiktas gjorde fem endringer på laget som røk mot Galatasaray i helgen og fikk umiddelbart merke angrepsstyrken til de gulkledde. Glimt kunne scoret to mål innenfor fem minutter.

* Moumbagna gjorde 2-0 etter å ha vist stor ro i Besiktas-feltet. Han ble forsøkt felt, men holdt seg på beina og ga ballen til Grønbæk. Spissen fikk ballen tilbake og hamret ballen i det venstre hjørnet.

* Glimt spilte seg på nytt inn i Besiktas-boksen fire minutter før slutt. En retur falt hos innbytter Saltnes som lekkert plasserte ballen under tverrliggeren.

* Et skår i gleden var Moes selvmål på overtid. Kommunikasjonen med Nikita Haikin var ikke på topp, og midtstopperen headet et innlegg i eget mål.

Seieren sender Glimt til 2.-plass i gruppen. Gruppeseier gir åttedelsfinale, mens 2.-plass gir spill i den første utslagsrunden.

Neste kamp i gruppespillet er mot Besiktas i Tyrkia. Deretter venter Lugano hjemme før det avgjøres mot Brugge.

* Sondre Sørli var aktiv og kom til skudd flere ganger i innledningen. Etter 28 minutter traff han mellom stengene, og Grønbæk satte inn returen.

Besiktas-spiss Vincent Aboubakar var svært nær et par ganger, men Nikita Haikin i Glimt-buret leverte noen knallredninger.