Jeanette Hegg Duestad tok nok en pallplass i verdenscupen da hun ble nummer tre i rifle 50 meter match i Lima søndag. Foto: Heiko Junge / NTB

Ny 3.-plass til Duestad i verdenscupen skyting

Jeanette Hegg Duestad tok en ny pallplass i verdenscupstevnet i skyting i Peru med 3.-plass i rifle 50 meter match. Igjen glapp plass i gullduellen så vidt.

Av NTB | 16.04.2023 23:14:08

Sport: Duestad var nest best i kvalifiseringen med 586 poeng, slått bare av rumenske Roxana Sidi som skjøt 588. I finalen lå hun veldig lenge inne blant de to beste, men to svake femskuddsserier i stående helt på slutten sendte henne ned til tredjeplass.

Dagen etter at Duestad var 0,1 poeng fra plass i gullduellen i luftrifle, var hun søndag 0,2 poeng bak kinesiske Xia Siyu. Det siste skuddet avgjorde, da Xia fikk 10,6 og Duestad 10,1.

Gullduellen ble helkinesisk, ettersom Shi Mengyao var klart best i finalen med 405,5 poeng, mot 403,9 for Xia og 403,7 for Duestad. De tre var i en klasse for seg i finalen.

Den norske 24-åringen tok sin 12. pallplass i verdenscupen, og den femte i 50 meter match individuelt. Med lørdagens 3.-plass i luftrifle har hun vært på pallen i alle de seks øvelsene som har vært på verdenscupprogrammet de siste årene.

Julie Paulsen Johannessen ble nummer 39. Hun skjøt 567 poeng i sin første seniorkonkurranse i verdenscupen på 50 meter match.

Hele konkurransen ble gjennomført under krevende forhold med sterk vind. Det bidro til at finalegrensen (de åtte beste) gikk helt nede på 579 poeng. Duestad imponerte med 194 poeng i knestående, 199 i liggende og 193 i stående.

Hun reiser hjem fra stevnet i Lima med de to individuelle 3.-plassene og en 4.-plass i luftrifle blandet lag sammen med Jon-Hermann Hegg. Det er de tre konkurransene som skal skytes i Paris-OL neste år.