Menu
Norge røk 0-1 mot New Zealand i åpningskampen i fotball-VM. Foto: Lise Åserud / NTB

NRK-ekspert etter VM-sjokket: – Skal de finne fram spaden, må de gjøre det nå

Det norske kvinnelandslaget i fotball gikk på et tungt åpningstap mot VM-verten New Zealand. NRKs eksperter mener det må tas grep foran de neste kampene.

Av NTB | 20.07.2023 11:33:18

Sport: En tidlig scoring fra Hannah Wilkinson etter pause holdt til 1-0 for New Zealand. Før torsdagens kamp mot Norge hadde ikke nasjonen vunnet en eneste VM-kamp på 15 forsøk.

For Norge ble det en tøff kveld i Auckland. Nå må laget trolig slå både Sveits og Filippinene for å ta seg videre til åttedelsfinale.

– Presset er bare blitt større. For et lag som har vært gjennom en så tøff mental reise, er dette vanskelig å håndtere. Strukturen er ikke så bra som den burde være. De må finne en enklere vei til lykke, fordi dette var ikke lykke, sa NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp etter kampslutt.

I studio etter kampen var Aleksander Schau klar på at det norske laget må reise seg så snart som mulig.

– Skal du finne fram spaden, så må du gjøre det nå. Det er greit å tape 0-1, men måten vi gjør det på er vond. Du får den følelsen av de ikke gjør nok, sa Schau.

– Du tar ikke med deg noen ting annet enn en forferdelig følelse, la tidligere landslagsspiller Trine Rønning til i NRKs studio.

(©NTB)