Menu
Kjetil Borch har blitt valgt inn i utøverkomiteen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

NRK: Borch valgt inn i utøverkomiteen

Roeren Kjetil Borch er én av tre utøvere som har blitt valgt inn i utøverkomiteen. Nestleder Anna Margrete Sletsjøe har også blitt gjenvalgt, melder NRK.

Av NTB | 25.05.2023 08:08:50

Sport: Rikskringkasteren skriver at de øvrige utøverne som ble valgt inn i årets valg er Erlend Mamelund, Felix Baldauf og Magnus Nedregotten.

Borch har vært svært kritisk til måten utøverkomiteen, med leder Astrid Uhrenholdt Jacobsen i spissen, har håndtert saken rundt deltakelse fra russiske og belarusiske utøvere i internasjonal idrett.

Det var i forrige måned at Borch uttrykte mistillit til komiteen og leder Jacobsen. Kritikken fremkom i et brev sendt til Norges idrettsforbund.

Borch er sterkt kritisk til at komiteen han nå tar plass i, ikke har flagget et standpunkt offentlig til om russiske og belarusiske idrettsutøvere bør inkluderes i idretten igjen.

Jacobsen har varslet at hun gir seg som leder, men den tidligere langrennsstjernen vil fortsette som ordinært medlem ettersom hun er garantert en plass som medlem av IOCs utøverkomité.

Aida Dahlen, Anita Yvonne Stenberg, Sarah Louise Rung og Birgit Skarstein danner resten av utøverkomiteen.

(©NTB)