Menu
Novak Djokovic er klar for sin 10. finale i Australian Open i tennis etter semifinaleseier over amerikanske Tommy Paul. Foto: Aaron Favila / AP / NTB

Novak Djokovic klar for ny finale i Australian Open

Novak Djokovic er klar for sin tiende finale i Australian Open etter å ha slått amerikanske Tommy Paul i strake sett i semifinalen fredag.

Av NTB | 27.01.2023 12:15:03

Sport: Djokovic, som er fjerdeseedet i turneringen, vant 7-5, 6-1 og 6-2.

I finalen møter han greske Stefanos Tsitsipas. Serberen har aldri tapt en finale i Australian Open og jakter sin 10. seier. Han har avgitt kun ett sett på sin vei til finalen.

– Publikumsstøtten betyr alt. Jeg trenger den ekstra energien de gir meg. Vi har fått forberedt oss godt foran denne turneringen, og er bra fysisk, men erfaring hjelper også. Jeg er fornøyd med å ta meg til en ny finale, sa Djokovic til arrangøren.

Djokovic slet litt i fredagens første game før han fant rytmen. Han måtte redde et par gameballer til Paul i egen serve. Etter å ha holdt egen serve brøt han imidlertid amerikaneren til 2-0-ledelse.

Djokovic gjentok det samme i sett nummer to ved å ta ledelsen 3-0 etter et tidlig servebrudd. Paul var seig, og hadde tre gameballer til å bryte, men rutinerte Djokovic reddet seg inn alle gangene og vant 6-1.

Serberen hadde en svær bandasje rundt sitt venstre lår, men bare tidvis syntes skaden å hemme ham. Det tredje og siste settet ble vunnet 6-2.

Djokovic fikk ikke forsvare seieren sin fra 2021 i fjor etter å ha blitt kastet ut av Australia på grunn av at han nektet å la seg vaksinere for korona.

Søndagens finale er serberens 33. finale i Grand Slam-sammenheng. Han jakter også sin 93. tittel på ATP-touren.

– Det blir en fysisk og mental kamp. Han er i sin første Grand Slam-finale. Måtte den beste spilleren vinne, sa Djokovic som vil overta toppen på verdensrankingen med seier.

Djokovic har vunnet ti av tolv oppgjør mot Tsitsipas.

Paul fortsatte å presse Djokovic i serberens serve og kampet seg tilbake til 4-5 etter å ha ligget under 1-5. Dermed var det første settet plutselig jevnt igjen. Serberen klarte imidlertid å slå tilbake og ta hjem settet med 7-5 etter solid defensivt spill.

Den 35 år gamle serberen har vunnet 21 Grand Slam-titler (9 Australian Open, 2 Roland Garros, 7 Wimbledon og 3 US Open).

(©NTB)