Menu
Illustrasjonsfoto: Javad Parsa / NTB

Norwegians juletrafikk tilbake til normalen innenriks

Norwegian hadde 1,3 millioner passasjerer innenlands i desember. Det er på nivå med normalåret 2019 og en økning på 41 prosent fra desember 2021.

Av NTB | 05.01.2023 08:44:52

Religion og livssyn: Totalt hadde Norwegian 18 millioner passasjerer i 2022, opplyser selskapet i en pressemelding. Fyllingsgraden for hele året var på 83 prosent.

Det ble et år preget av at etterspørselen etter flyreiser kom tilbake, og selskapet spår at den positive bookingtrenden fortsetter inn i 2023. Norwegian hadde i fjor tre ganger flere passasjerer sammenlignet med året før.

Tallene for desember – juletrafikken – viser at fyllingsgraden var på 78 prosent. Norwegian hadde i snitt 64 fly i drift, og 99 prosent av oppsatte flyginger ble gjennomført. Dager med krevende værforhold på flere europeiske flyplasser påvirket punktligheten, som var på 72 prosent.

– Til tross for svært krevende værforhold både i Norden og Europa på flere av de mest hektiske reisedagene, fløy vi nær alle flyginger som planlagt. Mer enn ni av ti flyginger landet til oppsatt tid eller innen en time etterpå, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

(©NTB)

Flere nyheter: