Menu
Det blir League One-fotball på Sixfields stadion i Northampton neste sesong. Bildet er fra da Coventry og Cardiff møttes der i en cupkamp i 2014. Foto: David Rawcliffe / Propaganda / NTB

Northampton trygget opprykket fra League Two – stjerneeide Salford med fortsatt håp

Mandag ble det avklart hvilke lag som rykker rett opp og hvem som skal spille opprykkskvalifisering om en plass på nivå tre i engelsk fotball neste sesong.

Av NTB | 08.05.2023 15:34:21

Sport: Det ble ikke den største dramatikken i siste runde i League Two. Northampton beholdt sin 3.-plass på tabellen, som sørger for opprykk sammen med seriemester Leyton Orient og Stevenage.

Det ble tett kamp om de fire plassene bak dem. Stockport County var garantert kvalifisering, mens Carlisle (1-1 mot Sutton United), Bradford (1-1 mot Leyton Orient) og Salford City (0-1-tap for Gillingham) også kom seg med.

Mansfield slo Colchester på bortebane og endte på samme poengsum som Salford, men hadde for dårlig målforskjell til å kapre 7.-plassen.

Det betyr at Stockport møter Salford i opprykkskvalifiseringens semifinale, mens Carlisle skal ut mot Bradford. De førstnevnte lagene har hjemmekamp til slutt i dobbeltkampene som spilles 13./14. og 20. mai.

Salford City er deleid av de tidligere Manchester United-stjernene David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary Neville, Phillip Neville og Paul Scholes.

– Ålreit, kom igjen, Salford, tvitret Gary Neville før kampstart mandag.

Klubben tok seg opp til National League (nivå fem) i 2018 og til League Two i 2019. Det er det høyeste nivået Salford har spilt på.

Det var allerede klart før mandagens kamper at Hartlepool og Rochdale rykker ned fra League Two. Milton Keynes Dons, Morecambe, Accrington og Forest Green rykker ned fra League One til League Two.

(©NTB)