Menu
En luftfoto viser Ocean Explorer på grunn ved Grønland. Nærmeste skip vart flere dagsreiser unna da det grunnstøtte mandag, og det venter fortsatt på hjelp. Skipet er norskeid og registrert i Bahamas. Det brukes nå av et australsk selskap som arrangerer et cruise til det avsidesliggende området. Foto Dansk luftvåpen / Arktisk Kommando / AP / NTB

Norskeid cruiseskip fortsatt på grunn ved Grønland

Et norskeid cruiseskip med 206 mennesker om bord er fortsatt grunnstøtt i et avsidesliggende havområde utenfor Grønland.

Av NTB | 13.09.2023 11:54:32

Ulykker og naturkatastrofer: Skipet Ocean Explorer er eid av norske Ulstein Group.

Det gikk på grunn i Alpefjord i Nordøstgrønlands Nationalpark mandag. Stedet ligger 140 mil nordøst for Grønlands hovedstad Nuuk, og nærmeste skip var flere dagsreiser unna da det grunnstøtte.

Onsdag meldte både redningstjenester og skipets operatør, det australske turselskapet Aurora Expeditions, at skipet fortsatt ligger på grunn.

Arktisk Kommando (JAC), som ivaretar det danske forsvarets oppgaver i og ved Grønland, er på vei til stedet med et skip. De er i kontakt med andre skip i nærheten for å se om noen kan komme cruiseskipet til unnsetning.

Tirsdag var det håp om at skipet skulle komme seg løs ved høyvann, men ifølge Arktisk Kommando var høyvannet ikke var nok til at skipet kunne reise videre.

Ifølge Aurora Expeditions er både mannskap og passasjerer i sikkerhet. Ingen skal ha blitt skadd i grunnstøtingen.

Nordøstgrønlands Nationalpark er den største i verden og kjent for sine isfjell og sine moskusokser som streifer langs kysten.

(©NTB)

Flere nyheter: