Menu
Regjeringen øker studiestøtten for å treffe prisveksten. Men det er ikke nok, ifølge Akademikerne og MDG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Norske studenter taper 6400 kroner hver måned

Tall fra Norsk studentorganisasjon (NSO) viser at studenter går over 6000 kroner mer i minus hver måned i år, sammenlignet med 2022.

Av NTB | 26.07.2023 23:24:09

Utdanning: – Det er krise i studenters økonomi, sier leder Oline Sæther i NSO til VG.

Studentorganisasjonen lager hvert år et budsjett som viser studenters utgifter sammenlignet med hva de får i studiestøtte. De har regnet seg fram til at studenter går 6407 korner i minus hver måned – 600 kroner mer enn i fjor. Tallene er hentet fra SIFOs referansebudsjett, levekårsundersøkelsen for studenter og SSB.

– Dette er veldig røde tall for Norges studenter. Vi er veldig bekymret for hvilke premisser studenter i høst skal studere under, og om de vil ha mulighet til å prioritere studier og egen helse, sier Sæther.

Sæther peker på at undersøkelser fra de siste årene viser at studenter må jobbe mer og mer. Årets økning er samtidig større enn prisveksten ellers i samfunnet. Sæther tror det i stor grad skyldes at leieprisene har steget så mye. Boligutgifter er den desidert største utgiftsposten i studentbudsjettet.

(©NTB)

Flere nyheter: