Menu
Peter Prevc falt stygt i Planica onsdag. Bildet er fra Raw Air i Holmenkollen i 2019. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Norske profiler skremt av Prevc-fall – ble litt flashback til Tande-dramaet

Hoppstjernen Peter Prevc falt stygt på trening i storbakken i Planica. – Det ble litt flashback til det som skjedde her med Daniel, sier Clas Brede Bråthen.

Av NTB | 01.03.2023 16:35:34

Sport: Det gikk galt allerede ut fra hoppkanten for Prevc i det andre treningshoppet onsdag. Han falt høyt oppe i bakken og rullet kast i kast nedover unnarennet.

Sloveneren fikk behandling på stedet i flere minutter, før han ble båret ut av hoppbakken på båre. Prevc var iført nakkekrage, men kunne løfte hånden og vinke da han ble båret bort.

En times tid etter fallet sendte Det internasjonale skiforbundet (FIS) ut en melding om at situasjonen til Prevc etter forholdene er bra. Han ble kjørt til sykehus med ryggsmerter.

I den norske leiren fikk man seg en alvorlig støkk.

– Det var et veldig stygt fall. Det ble litt flashback til det som skjedde her med Daniel. Det var litt spesielt å se at broren hans skulle hoppe rett etterpå og Daniel deretter. Jeg er veldig glad for at han er bevisst, og at det kanskje er litt mindre alvorlig enn vi opplevde med Daniel, sa sportssjef Clas Brede Bråthen.

I etterkant lå nordmannen i koma.

Domen Prevc tok seg tid til å stoppe hos NTB og andre medier i pressesonen etter onsdagens trening.

– Jeg håper bare han har det bra. Det er alt, sa sloveneren, som også trakk linjene tilbake til Tande-fallet for snaut to år siden.

– Tande var også der. Jeg tipper det var tøft for ham også. Han ble nok minnet på fallet sitt i Planica, sa Domen Prevc.

Sportssjef Clas Brede Bråthen tenkte også på eleven sin.

– Jeg vet ikke om Daniel så fallet. Det er alltid vanskeligere å oppleve sånt enn ikke å ha sånne opplevelser foran seg, sa han til NTB.

– Det skjer rett etter hoppet. Helt jævlig å se på. Det er så ukontrollert. Det er ikke noe tvil om at det var dramatisk, sa Bråthen.

Robert Johansson fikk det også med seg.

– Jeg så det i sidesynet, for jeg drev og tok av meg ski. Jeg så landingen og at han spratt opp igjen, sa han til NTB.

– Hva tenker man da?

– Det ser ikke bra ut i det hele tatt når du spretter opp igjen og går kast i kast. Ettersom jeg skjønte hadde han vondt i rygg og bekken. Det har vært en hard smell, og så tror jeg man skal vente litt til adrenalinet er ute av kroppen hans, sa Søre Ål-hopperen.

Det internasjonale skiforbundet opplyser at årsaken til fallet var et problem med bindingen.

De mannlige hoppernes treningsomgang kom i gang igjen etter noen minutter etter fallet til Prevc.

Prevc har bakkerekorden på 142 meter i storbakken i Planica.

Domen, broren til Peter Prevc, hadde startnummeret etter ulykkesfuglen i onsdagens trening. Deretter fulgte Tande, som falt stygt i skiflygingsbakken i nettopp i Planica i 2021.

Selv ble han kvalm da Peter Prevc gikk rundt i lufta.

(©NTB)

Flere nyheter: