Norske griser har blitt feitere
Det har vært en nedgang i kjøttprosenten hos norske griser. Så langt i år har prosenten for norsk svin falt med 0,11 prosentpoeng.
Kuriosa og kjendiser: Årsaken til nedgangen i kjøttprosenten er ikke sikker, men Erling Sehested, som er avlssjef i Norsvin, utelukker ikke at avlsarbeidet kan være en av faktorene, skriver Nationen.
Kjøttprosenten hos norsk svin har falt med 0,11 prosentpoeng så langt i 2023, til tross for at også slaktevekten har gått nedover, skriver fagbladet Svin. Normalt skal kjøttprosenten gå opp når slaktevekten går ned.
– Det er negativt for slakteriet at kjøttprosenten faller. Vi må skjære bort mer fett. Samtidig er det stor variasjon i kjøttprosent ute i besetningene, og vi ønsker finne ut mer av sammenhengene, sier daglig leder i Furuseth AS Harald Furuseth til fagbladet.
(©NTB)